Sex senaste England spelare att falla från nåd

‘Jag pratade med Roy Hodgson och det är rättvist,’ sa Carrick tidigare i veckan. ‘Han gav mig sina skäl och saker och vad han ville göra, så är det bra. Men det är detsamma för alla som inte är i truppen. Det kan mycket ändras mellan nu och sommaren. Det finns några stora spel och du måste vara konsekvent, så det är hur det går. ‘

Vi vill inte dämpa Carricks andar, men hans ras ser ut att springa. Det kan ha varit tider när Manchester United mittfältare ignorerades orättvist av internationella chefer, men Euro 2016 är en turnering under vilken England kan planera för framtiden. Är det någon sak att ha en spelare som kommer att vända 35 innan nästa säsong börjar?

Som det är, bör Carrick koncentrera sig på att bo på Old Trafford. Hans 12 konkurrenskraftiga internationella framträdanden kan vara smärtsamt få i hans anhängares ögon, men det är osannolikt att det förbättras nu.

Vi bad om det. Vi insisterade. Vi motiverade. Vi bad. Vi uppmanade. Vi fick äntligen vår önskan.

Det tog mycket längre tid än vi trodde att Hodgson äntligen skulle tappa tålamod med Townsend och hans berömda repertoar att springa ner vingen, doppa axeln, skära in, ge ballongen bakom målet ett jobb att göra. Det är ingen tvekan om att vingarnas skärmar hjälpte England över linjen i kvalifikation för världscupen i 2014, det var bara att det hade varit så dyrt lite sedan, antingen för land eller klubb.

Efter att ha börjat för England i juni 2015, och framträdde så nyligen som i oktober mot Litauen, ser det ut som att Hodgson äntligen har fått kula. Du misstänker att det kommer bli mycket svårare för Townsend att komma tillbaka till Englands trupp än vad det var att stanna där.

Dålig Baines, en man som skruvas över av slump och tid. Först blev han tvungen att spela andra fiddel bakom förmodligen Englandens största någonsin återvänt, så såg den lilla unga pupen Luke Shaw upp på insidan och blev då skadad.

Även med Shaw seriöst crocked och Baines återhämtade sig från egen skada, verkar Hodgson ha flyttat från en 31 årig vänsterback, och du kan se varför. Baines spelar nu i den position som England har de mest aptitretande alternativen: Shaw, Ryan Bertrand, Danny Rose, Aaron Cresswell.

Den giltiga frågan är nu huruvida Baines någonsin spelar för England igen? Gå Ner I Vikt Snabbt Piller Hade han varit 22 nu kunde han ha samlat 60 70 caps. Som det är han fast på 30 (varav endast 13 har varit i tävlingsmatcher).

‘Finns det fler spelare än Kieran Gibbs?’ frågade en något meningsfull Gå Ner I Vikt På En Vecka Mailboxer på torsdag morgon, men de hade en poäng. Det senaste året har inte varit snäll mot Arsenals vänsterback.

Det började med att förlora sin plats på klubbnivå till Nacho Monreal. Gibbs startade bara fyra ligamatcher förra säsongen efter den 1 januari. Hans internationella nedgång gick faktiskt mycket längre för att sparka in. Gibbs startade Englands sista match mot Frankrike i november. Han är inte ens i truppen trots Baines ‘frånvaro. Danny Rose och Ryan Bertrand har fått nöjen.

Gibbs har Gå Ner I Vikt Snabbt Piller förmodligen större fisk att steka än att oroa sig för att spendera sommaren i Frankrike. Det verkar troligt att Arsenal kommer att sälja honom. han är osannolikt att ta ett steg upp.

Jamie Vardy av 2014/15? Efter att ha gjort 18 liga mål för QPR förra säsongen, fick Austin sitt första samtal till Englands landskamp i maj 2015 efter clamours från media att de inte kunde ignorera en sådan i formens anfallare.

Tyvärr kallades inte upp debut, med Austin ignorerad för matcherna mot Irland och Slovenien. Han misslyckades snabbt med att lämna QPR under sommaren, skadades för en del av Championship-säsongen och blev därför överhalad av andra slagare.

aren välsignad med ett stort antal strejkare att välja på och jag tror fortfarande att han fick chansen att komma till euro, säger Eddie Howe förra månaden. ‘Så säsongen slutar vara viktig för honom. Det kan eventuellt visa sig vara ett aktuellt drag. Från hans perspektiv fick han stanna och passa några mål i. Har gjort en gång sedan sin flytt till Southampton. Glimmer av hopp, borta.

‘Nej det är inte något jag ska se mot [chanser att göra Euro 2016-trupp]’, sa Green i december. ‘Jag har gjort det tredje valet för 11/12 år med England. Jag har två unga barn och den svåraste delen av sommaren precis borta lämnar dem utan semester för att jag ska gå på internationell plikt. Om det händer igen i år med min äldsta startskola, har jag ingen chans att gå iväg med min familj och jag tycker att det är viktigt. ‘

Dessa citat ger omedelbart tre reaktioner:

1) Är familjen mindre viktig om du var England nr 1?

2) Mycket ärlig av Green att säga att han inte strävar efter Euro 2016. Han har inte spelat sedan 1 januari, så att QPR inte behöver erbjuda honom en ny affär, som han måste ha visat var att komma.