Sex historier i nyheterna idag

PM fortsätter ARCTIC TRIP TODAY

Statsminister Justin Trudeau är i Yellowknife idag när Gå Ner I Vikt Snabbt Piller han fortsätter sin två dagars resa till Kanada Arctic. Han kommer att vara värd för ett rådhusmöte i huvudstaden nordvästra territorierna. Trudeau hade en grov ritt på några av de stadshallen han värd när han började sin ansträngning förra månaden för att återansluta med kanadensare. Han befann sig i brand över kontroversen med sin julhelg vid Aga Khans hem på en privat ö i Bahamas.

Att resa runt mycket av Atlanten Kanada kommer att vara en utmaning fredag ​​på grund av en snabb och kraftfull vinterstorm som blåste in Gå Ner I Vikt Snabbt Piller från USA på torsdagskvällen. Miljö Kanada hade utfärdat flera snö- och vindvarningar och sa att många områden troligtvis skulle få upp till 40 centimeter snö åtföljd av vindkastningar upp till 100 kilometer i timmen. Många flygningar till och från Halifax påverkades och många skolor Gå Ner I Vikt Snabbt Piller och universitet i stormvägen stängdes.

Kanadensare kommer att ta en titt på hur arbetsmarknaden utfördes i januari när Statistik Kanada släpper ut sina senaste jobbnummer. Rapporten förra månaden visade att ekonomin lagt till 53 700 nya jobb i december, vilket översteg analytikernas uppskattningar. Men byråns sysselsättningsöversikt visar att det mesta av arbetstillväxten år 2016 drivs av deltidsarbete. LÄRARE

Nova Scotia 9 300 skolskolelärare har röstat överväldigande för att avvisa det tredje preliminära avtalet som de erbjöds sedan kontraktsförhandlingar inleddes 2015. Nova Scotia-lärarna Unionens president Liette Doucet sa att ett arbete för att styra kampanjen skulle återupptas. Utbildningsminister Karen Casey kallade omröstningsresultatet besvikelse men visade inte hur regeringen skulle svara.

TESTIMONY SLUTAR I TRIPLE MURDER TRIAL

Vittnesmål har upphört vid Calgary-försöket av en 57-årig man som står inför tre räkningar av första gradersmord i dödsfallet hos ett par och deras barnbarn. Kronan invände sitt fall torsdag och advokater för Douglas Garland valde att inte kalla några vittnen. Han är skyldig i försvinnandet av Alvin och Kathy Liknes och femåriga Nathan O Closing arguments ska presenteras måndag.