Settlers firade tacksägelse årtionden tidigare i Florida

Medan Thanksgiving framkallar bilder av Plymouth Rock och pilgrimerna delar kalkon och majs med indianer, hade Florida sin egen roll i Americas tidigaste tacksägelsemorgon.

Decennier innan pilgrimerna samlades runt ett bord i Massachusetts år 1621 hade Florida sett minst två separata tacksägelsemorgon och, som den mer välbekanta berättelsen från New England, involverade de indianer och religiös frihet.

Den första ägde rum 1564 på södra stranden av floden St. Johns i dagens Jacksonville. Franska kolonister ledde av Rene de Laudonniere bosatte sig vid Fort Caroline, längs St Johns som de kallade floden i maj, motiverade av olika orsaker, bland annat att öva sin Calvinistiska tro i fred och att hota den spanska skatteflottan som kommer upp från Mexiko och Sydamerika. Laudonniere och de franska bosättarna bjöd in medlemmar i den lokala Timucuan-stammen för att dela i deras tacksägelsemiddag.

I september 1565 inrättade en spansk kraft som leddes av den hängivna katolska Pedro Menendez de Aviles sin egen koloni kallad St. Augustine som var strax söder om den franska bosättningen. Spanjoren firade också en tacksägelsemiddag, vilka lokala infödingar deltog, innan de klarade sig för att konfrontera fransmännen. Medan fransmännen försökte slå till sjöss vid den nya spanska basen, skedde deras skepp av en orkan. Menendez utnyttjade möjligheten och marscherade norr, fånga Fort Caroline utan mycket motstånd. När spanska mötte några av de skeppsbrutna franska hade Menendez de flesta av dem utförda inte för att de var franska, men för att de var protestanter.

Medan det fanns stora religiösa skillnader mellan de franska huguenoterna och de spanska katolikerna, började båda grupperna sina koloniala ansträngningar med tacksägelsemässor och tackade böner för att de säkert kom fram i den nya världen.

Det finns webbplatser som minns båda grupperna. Rep. Charles Bennett, D Fla., En kopia av Fort Caroline står i Jacksonville som en del av Gå Ner I Vikt Snabbt Piller det federala Timucuan Ecological and Historic Preserve. Bennett var besatt av den franska kolonin och innan han föll polio under sin tjänst under andra världskriget, spenderade han otaliga timmar på St. Johns Bluff i Jacksonville och försökte kartlägga den dömda bosättningsplatsen. Förutom att slåss för att skapa ett nationellt minnesmärke till Fort Caroline, skrev och redigerade Bennett en mängd böcker på kolonin, inklusive en ny version av Laudonniers självbiografi.

Menendez etablerade St Augustine som är den äldsta, ständigt bebodda staden i USA. Medan de flesta av de historiska monumenten i St Augustine, inklusive den imponerande Castillo de San Marcos fästning, är från ett senare tillfälle, berättar några historiker de spanska krafterna som landar nära vad som nu är platsen för uppdraget Nombre de Dios och helgen om Our Lady of La Leche. Viktminskning Tabletter Den här webbplatsen, som drivs av det katolska stiftet St. Augustine, minns kristendomens permanenta etablering i USA med ett majestätiskt kors som är mer än 200 meter högt. Tidigare i år firade stiftet och samhället som helhet 450-årsdagen av grundandet av St. Augustine

Det kan ha varit ännu tidigare tacksägelsemorgon i vad som nu är USA. Historiker vet till exempel att en tacksägelsestämning hölls under Coronados utforskning av sydvästra. Det är rimligt att anta att andra spanska prospekteringsuppdrag inklusive Juan Ponce de Leon och Hernando de Soto i Florida kan ha haft tacksägelsehändelser .

Det finns flera möjliga skäl att berättelsen om pilgrimerna dominerade tacksägelse istället för antingen de franska huguenoterna eller de spanska katolikerna i Florida. Till exempel etablerade USA officiellt November Thanksgiving semester 1863 när Florida var en del av Konføderationen. Katoliker förblev, fram Gå Ner I Vikt Snabbt till de senaste decennierna, en unik och ofta isolerad del av den amerikanska kulturen. Fram till senare hälften av 1900-talet var Florida en av de mer isolerade och mindre bosatta staterna i nationen.

Men som Amerika växer mer spanska, mer katolska och fortsätter att röra sig ner 95 och 75, blir Florida-versionen av Thanksgiving mer relevant med varje år som passerar.