Serbien bland länder firar den 7 januari

‘När vi öppnar kyrkan kalendern den 7 januari,’ vi faktiskt tittar på datum 25 december, Gå Ner I Vikt Snabbt Piller sade far Alexander Morozow från den rysk-ortodoxa kyrkan i Canberra.

‘Så vi har fortfarande samma datum, vi använder bara en kalender som inte har tagits upp.

‘Det är som en klocka som körs 13 dagar långsamt.’

Julianskalendern trädde i kraft under Julius Caesars regeringstid på 45 BC.

I 1582 skapade Pope Gregory XIII en ny kalender för att korrigera skillnaden mellan kalendertid och beräknad astronomisk tid. Det blev känt som den gregorianska kalendern.

Men till att börja med antog bara katolska länder förändringarna och ortodoxa kristna länder kvar på den juliska kalendern.

Med tiden antog de länderna den gregorianska kalendern för sekulär användning, men de ortodoxa kyrkorna fortsatte att basera sin liturgiska kalender på den juliska tidtabellen.

År 1923 introducerades en reviderad version av den juliska kalendern som föll juledag i linje med den gregorianska kalendern, men den antogs endast av några av de ortodoxa kristna länderna inklusive Grekland, Cypern och Rumänien.

Ryssland, Ukraina, Serbien, Vitryssland, Egypten, Etiopien, Georgien, Kazakstan, Makedonien, Moldavien och Montenegro fortsätter att fira jul den 7 januari.

Traditionella skillnaderMånga ortodoxa och västra jultraditioner är desamma, som julgranar, gåvor och gåvor.

Men en punkt av skillnad är perioden fram till jul.

‘Vi’ brukade här [i Australien] ha ledt fram till jul som firandetid, med julpartier och saker som det, sade far Morozow.

‘I öst, i den ortodoxa kyrkan, är det dags att förbereda och firandet verkligen från jul och går vidare’.

För de flesta ortodoxa kristna är julen början på firandet efter 40 dagar av fasta.

‘De som observerar [nativity fast] äter inte kött- eller mejeriprodukter för den perioden’, säger far Morozow.

‘Så på juldagen slår Gå Ner I Vikt Gå Ner ett Kilo I Veckan På En Vecka de in i alla de saker som inte har varit på menyn för de senaste sex veckorna.’

Medan varje ortodoxa kristna land har sina egna unika traditioner, innehåller de alla kyrktjänster och stora festligheter.

Många har sin egen version av jultomten, som i Ryssland där Ded Moroz (morfar Frost) och hans barnbarn Snegurochka (Snow Maiden) levererar present till barnen.