Senior citizens gifting program kan ljusna semester

Holiday gifts gör bara en skillnad för barn de kan göra en skillnad för äldre också.

Det Går Man Ner I Vikt som Amy Best, ägare till Home instead Senior Care, säger, och det var därför hennes organisation har kört Santa till ett Seniorprogram sedan 2012.

Hemmet ställer Senior Care upp träd på olika platser runt Springfield med ornament som listar en begärd gåva till senior. Människor som vill donera kan ta en av prydnadarna och köpa presenten som anges på den, så återför den inslagna presenten med prydnaden till den platsen, där volontärerna kommer att hämta dem och leverera dem.

Vi försöker nå seniorer som är homebound eller kanske inte har många besökare på jul och bara ta lite glädje åt dem under semesterperioden, sa Best.

Ornamenten har vanligtvis en lista över alternativ för att folk ska köpa, och oftare än de begärda föremålen är praktiska. Bäst sagt pensionärer brukar begära kaffebryggare, radioapparater eller strumpor.

Och människor stiger alltid till tillfället eller överträffar förväntningarna.

En sak som jag tycker är intressant är många gånger, de människor som plockar upp Gå Ner I Vikt På En Vecka ornamenten ger dem mer än vad de ber om, säger Bäst. få dem kanske en kaffebryggare och en burk kaffe och kanske ett presentkort till Schnucks. Bäst får namn från äldre organisationer, vårdgivare och grannar. Ibland kommer någon att ringa Hem istället för att frivilligt namnge någon.

När senioren får sin gåva är det nästan alltid en överraskning.

Vanligtvis när du får chocken och överraskningen och kanske även några tårar, sa Best. kan föreställa mig att någon gjorde något så Gå Ner ett Kilo I Veckan trevligt för dem.

Verkligheten är att så många av dem har en fast inkomst, vissa av dem lever i fattigdom, säger Bäst. har många medicinska räkningar och utmaningar och det här är bara något oväntat. Vi vet alla i alla åldersgrupper, semestern, medan det är speciellt speciellt för vissa, kan vara överväldigande och deprimerande för andra. Denna handling av vänlighet gör verkligen en skillnad i sina liv. 8. De kommer att vara på följande platser: