Senatsledare är tysta som Latvala Trashes Accuser

‘Var stark. Var modig.’ Det var de uppmuntrande orden från Florida Sens. Lizbeth Benacquisto och Lauren Book till de sex då namngivna anklagarna av sena Jack Latvala. Båda Benacquisto, reglernas ordförande för senaten och Book, a Democrat, tog på Twitter för att främja uttalandet.

Därmed lånade de bipartisanska gravitas till Latvalas materia genom att förklara att de som lider av misshandel och trakasserier ‘är gjorda för att bära en del av den här bördan och våldets vikt på något sätt blir offerets ansvar’. Det uttryckliga löftet som följde? ‘Det slutar här. Det slutar Gå Ner I Vikt Snabbt Piller idag.’ Andra senatorer applauderade meddelandet som echoed genom kammaren: kom fram för att dela med dig av dina erfarenheter och vi skyddar dig.

Uppmuntrat av ett sådant starkt löfte om stöd, inlämnade ett av de påstådda offren ett formellt regeringsklagomål till senaten: Rachel Perrin Rogers, en senior senatsledare till majoritetsledare Wilton Simpson, svor under ed för händelser under flera år som Jack Latvala hade båda verbalt och fysiskt sexuellt trakasserat henne.

Låt mig ta en stund att göra en ansvarsfriskrivning. Perrin Rogers är en vän. Rachels man, GOP-konsult Brian Hughes är en vän, en före detta kollega och en tidigare affärspartner. Vissa kan hävda att dessa förbindelser är förknippade med den här artikeln, så låt mig berätta för dig: Jag tror på dem båda. Det finns nu tillräckligt med offentlig information om anklagelser och tidpunkter för vissa händelser som jag kan förstå deras fullständiga sammanhang, vilket enligt min mening ger extra vikt åt anklagelserna. Vidare tror jag inte någon politisk eller professionell motivation ligger bakom vad Perrin Rogers har svurit till under ed i hennes klagomål.

Genom att lämna in klagomålet lovades Perrin Rogers juridiska skydd, bland annat att hennes namn skulle hållas konfidentiellt medan senaten genomförde en process för att granska avgifterna. Det är min uppfattning att advokater för Perrin Rogers och Latvala kom överens om att bevara hennes konfidentialitet och att avstå från att tillåta att en opartisk specialmästares arbete förhindras. Det löftet är avgörande för att processen ska fungera.

Men den processen förefaller hopplöst komprometteras nu när Latvala och hans advokater har tillåtit att öppna öppen krigsföring med de påstådda offren, alla inte bara Perrin Rogers, genom en serie medieföretag som förstörde senatens löfte att skydda dem med modet att komma framåt.

Här är hur Latvala och hans advokater lyckades dra upp det: i många mediautbud gav Latvala specifik information om hans anklagares identitet. I flera intervjuer bekräftade han att klagomålet kom från en senatpersonal som var gift med en politisk konsult. Det enda slaget gjorde listan över möjliga namn så smidiga att spekulationen bland insiders direkt fokuserade på Perrin Rogers. Dagen innan Perrin Rogers bekräftade det själv i en POLITICO-berättelse, fick jag veta av flera personer det var sannolikt henne. Alla hävdade att de nådde denna slutsats utifrån Latvalas kommentarer i media.

Jag störde bara med att prata med folk om det påstådda offerets identitet på grund av ett ganska udda telefonsamtal som jag fick från en av Latvalas egna advokater. Det telefonsamtalet var en del av grunden för en senare berättelse i POLITICO Florida där Perrin Rogers bekräftade hennes identitet den ensamma klaganden mot Latvala.

Först här är några fler tidigare avslöjda detaljer om karaktären av samtalet från Latvalas advokat till mig, som identifierade sig som Stephen Webster och sa att han utför en utredning på uppdrag av Jack Latvala. Webster nämnde för mig att hans undersökning hade koncentrerat sig på Brian Hughes och efter att ha nämnt att han visste att jag hade arbetat med Hughes i flera olika kapaciteter tidigare frågade han om jag kände Hughes som den typ av person som kunde eller skulle inleda anklagelserna mot Latvala.

Låt oss stanna där just en stund, för den frågan är anmärkningsvärd och skulle vara skrattret om insatserna inte var så höga. Jack Latvalas advokat tar förmodligen ut honom hundratals dollar i timmen och han spenderade mycket tid på telefonen med mig och undersökte det fullständigt löjliga förslaget att Hughes på något sätt organiserade sex olika kvinnor att gå till POLITICO Florida och släppa sig väldigt seriöst ut sexuella trakasserier (man kan till och med argumentera för sexuella övergrepp) anklagelser mot Latvala.

Hughes är utan tvekan en aggressiv politisk konsult, men han är inte Går Man Ner I Vikt oärlig. Politisk snurrning i en kampanj är en sak, men det går helt enkelt att lägga sig i en hel duk för att förstöra någon. Hela livet är helt annat, och inte något Hughes skulle göra, än mindre övertyga sex kvinnor att gå med honom.

Men det är precis det försvar som Latvala har valt genom att be oss att ta sitt ord över sex olika kvinnor (mer om du räknar andra som säger att de inte var offer men bevittnade hans beteende) och vidare vill Gå Ner I Vikt Snabbt Piller Latvala att vi alla ska tro hela affär är ingenting annat än en organiserad politisk attack av en motiverad politisk konsult. Latvala erbjuder ingen verklig motiv, men bara den osannolika att Hughes arbetar för en av hans obemannade motståndare i 2018 guvernörs ras. Hughes förnekar detta och det finns inga bevis alls för att stödja det. Således lämnas Latvala utan något livskraftigt motiv som han kan fästa vid Hughes. Han vill bara att vi alla ska acceptera sin egen bakåtvända version av den holmesiska felaktigheten att efter att ha intimiderat vittnen för att eliminera dessa möjligheter, oavsett omöjlighet kvarstår måste vara sanningen.

Värst av allt, anser Latvala att han kan komma undan med att ignorera de etablerade reglerna för utredningen genom att montera ett kampanjstilförsvar och lansera noggrant samordnade media salvos mot alla sex påstådda offer. Han gjorde det genom att avslöja tillräckligt med information om hans anklagare att hennes identitet blev uppenbar. Och genom att utträda Rachel Perrin Rogers, har han eventuellt, om inte säkert, intimerat andra potentiella vittnen som kan vara oroliga för liknande behandling.

En gång till, på vanlig engelska: Latvala läckte först till mediataten åtminstone en av anklagarna var gift med en politisk konsult. Om du vet så mycket, kan du samla en lista över senatpersonal som är gift med politiska konsulter och slutar med en ganska kort lista. Därefter hade han sina advokater läcka att ‘anstiftaren’ av påståenden var Brian Hughes.

Om du kan lägga till en plus en, lyckades Latvala att utträda identiteten hos det påstådda offeret utan att behöva säga ‘Rachel Perrin Rogers.’

Men den ringa naturen hos mitt telefonsamtal med Latvalas advokat slutade inte med att bara identifiera Hughes som att vara i centrum för utredningen. Mot slutet av vår sexton minuters konversation frågade Webster om jag visste identiteten på det påstådda offret. Naturligtvis, som de flesta andra i Tallahassee, visste jag inte, men som jag bara påpekade hörde jag tillräckligt från Latvala i pressen för att veta att listan var ganska smal och nu var hans advokat i grund och botten berättande för mig, utan att säga sitt namn, att anklagaren var Hughes ‘fru.

Sedan tog han det ytterligare ett steg längre. Han frågade mig om att jag som utgivare av Capitolisten skulle vara intresserad av att få några nya nyheter från honom inom en snar framtid. Han nämnde att han hade kommunikationer mellan Latvala och anklagaren och medan han inte kunde avslöja sitt namn för mig inte att han behövde till den tiden såg han att innehållet i meddelandena skulle vara gynnsamt för sin klient.

När samtalet slutade var jag inte säker på vad jag skulle göra. Jag hade mycket på min platta den dagen, men jag kunde inte sluta undra varför på jorden hade killen ringt mig. Min instinkt var att tro att han bara genomförde en grundlig utredning. Jag skämtade till och med med honom under samtalet att om jag någonsin befunnit mig i lagliga problem, skulle jag kalla honom eftersom han verkligen var grundlig genom att ringa mig, med tanke på att jag inte kunde vara längre ifrån undersökningscentrumet.

Det började mig inte långt efter att han försökte skicka ett meddelande till Brian Hughes och hans fru. Visst måste han ha tänkt att jag åtminstone skulle ge min tidigare kollega en uppgift, och i så fall kunde syftet med samtalet inte vara mer uppenbart.

Men även om vi ger Latvalas team fördelarna med tvivel, att han inte försökte skrämma det påstådda offret och hennes man genom att utträda Hughes till mig, tog han fortfarande saker ytterligare ett steg genom att lova att Latvala skulle ge ut hans privata kommunikation med det påstådda offret för media, utanför processen som Senaten fastställde och den specialmästare som undersökte frågan.

Jag ringde Hughes den kvällen för att låta honom känna till samtalet, sedan memorialized samtalet med Latvala s advokat i ett email för Perrin Rogers ‘advokat. Det är ett bevis som hjälper till att bevisa Latvalas lag tydligt och avsiktligt avslöjade Rachel Perrin Rogers ‘identitet. Efter att ha läst dessa historier, tror jag Latvala misslyckats eländigt. Utbytena läser som du förväntar dig att textmeddelanden ska läsas när du skickas från en senator till en av de mest kraftfulla männen i delstaten Florida. Frankly är det inte värt att nämna några andra eftersom de inte visar något annat än de två kommunicerade regelbundet som en del av sina respektive jobb.

Inget av detta är att föreslå Latvala borde inte få försvara sig. Visserligen anklagare och anklagade behöver en process att höras och de förtjänar en opartisk hörsel av dessa frågor. Men denna typ av extremt känslig utredning bör inte utföras i media. Det kräver sekretess, känslighet för båda parter och rättvisa. Florida Senaten lovade inledningsvis bara en sådan process. Tyvärr Jack Latvala med hjälp av sina advokater verkar ha brutit över de överenskomna villkoren och har gjort en skymning av Florida Senat.

Sämre, Latvalas mediekampanj mot Perrin Rogers, som har fortsatt i andra mediautbud under helgen, skickar ett tydligt budskap om att den här anklagaren eller någon som kan gå med henne kommer att riktas och attackeras. Det är precis vad Sens. Lizbeth Benacquisto , Lauren Book och deras kollegor lovade skulle inte tolereras.

Dagarna har gått nu, och senatsledare har sagt och gjort ingenting medan Latvala fortsätter att skrämma Perrin Rogers och andra potentiella vittnen. Tystnad från senatpresident Joe Negron är exakt den typ av handling som gör att lagstiftaren blir en festering cesspool av borgerligt och äckligt beteende.

Inte så länge sedan var Negron snabbt fördömt sen Frank Frank, när Artiles släppte några vulgära ord på Negron och hans kollegor. Men om Negron tillåter Latvala att komma undan med denna typ av beteende utanför de etablerade reglerna, så pekar Latvalas handlingar Artiles på.

Oavsett vad Negron väljer att göra, har andra senatorer, särskilt Benacquisto och Book, lovat att avlägsna någon av de börda som drabbats av sexuella trakasserier. Det var dags att de levererade till Perrin Rogers och alla andra potentiella offer och vittnen, precis vad de lovade: ‘Det slutar här. Det slutar idag. ‘