Senatorer rippar webbplatser över Ryssland

Colin Stretch, Facebook: s generalsekreterare, har sagt till en senats underkommitté att företaget inte hade några bevis för att konton kopplade till Kina eller Nordkorea hade köpt politiskt laddade annonser.

Men han slutade med att säga med säkerhet att andra länder inte hade köpt vilseledande eller falska annonser på Facebook. Omkring 5 miljoner annonsörer köper plats på webbplatsen varje månad.

Minnesota Sen. Amy Klobuchar pressar företrädare för Facebook, Google och Twitter för att deklarera om de kommer att stödja den ‘Honest Ads’ propositionen hon har introducerat med sen Mark Warner, vilket skulle ge politiska annonsregler från TV, radio och skriva ut till internet . lagstiftare som ryska Går Man Ner I Vikt länkade konton började utnyttja sina tjänster 2015 för att sväva förra årets presidentval.

De säger också att missbruket fortsatte efter att president Donald Trump tog sitt ämbete i ett försök att fördjupa divisionerna i landet. presidentval. Olyckan kom genom reklam som köpts på tjänsterna och tjänsterna som innehöll vilseledande eller falsk information.

Kongressen har öppnat den första av tre utfrågningar om Rysslands länkade inlägg på Facebook, Google Gå Ner I Vikt På En Vecka och Twitter och bevis på störning av presidentvalet 2016.

Top advokater från de tre företagen visas före en senatdomarisk underkommitté på tisdagen.

Sen. Företaget planerar att avslöja dessa nummer till senatdomskommitténs tisdags, enligt en person som är bekant Gå Ner I Vikt På En Vecka med vittnesbördet. Personen nekade att bli namngiven eftersom utskottet inte officiellt släppt vittnesbördet.

Twitter planerar att berätta för samma kommitté som den har upptäckt och stänga 2 752 konton kopplade till samma grupp, Rysslands Internet Research Agency, som är känt för att främja pro ryska regeringstjänster.