Senatorer går in i julklapp med mestadelslustig förlust för panterna

SUNRISE Den trendiga hashtag bland cyniska hockeyfans som har gett upphov till sina lag den här säsongen kretsar kring Rasmus Dahlin, en 17-årig försvarare som spelar för Frolunda förväntas bli nästa stora svenska sensation.

Nu 13 poäng av den sista playoff-platsen i deras division, verkar senatorn vara FallinforDahlin.

I sitt sista spel före julhelgen kom Mike Condon upp men mycket få av hans lagkamrater följde. Resultatet var en mestadelslustig 1 0 förlust för Florida Panthers på BB Center på lördagskvällen.

Cheapseats: 13th? Potvin var den bästa kaptenen av all timeSenators Christmas wishlistBorowiecki återkommer troligen fortfarande fyra veckor bort: Boucher Senatorsna går in i semestern med en 11 15 8 rekord för 30 poäng som lämnar dem framför bara Buffalo Sabers (25 poäng) och Arizona Coyotes (21 poäng ) i de övergripande ställningarna.

Avslutande tredje sista skulle ge Ottawa anständiga odds på lotteriplocken som kunde landa en 6 fot 1, 165 pund utsikter som man säger kan vara bättre än Erik Karlsson.

Fyller i för den sjuka Craig Anderson, gjorde Condon 37 räddar medan hans lagkamrater sparkade 38 skott på James Reimer en natt efter att han och panterna besegrade Minnesota Wild 4 2. Men det var senatorerna som såg ut som att spela den andra baksidan att backa spel till den tredje perioden, när de testade Reimer med 18 skott.

Tänk tidigt i spelet kanske vi spelade runt med (pucken) lite för mycket, sa Karlsson. slutet, särskilt i det tredje, tog vi varje tillfälle vi kunde skjuta. Vi började skapa lite mer. Tyvärr gick inte pucken in för oss. Detta är ett av de spel där detta hände eller vi kunde ha gjort sex. Huberdeau hade det enda målet genom klockan 1:36 av den andra perioden, skridande från Mark Stone för att ta ett Nick Bjugstad-pass som han vidarebefordrade bakom Condon från vänstra cirkeln.

tänkte inte på något annat än att bara ha en konkurrenskraftig och aggressiv attityd hela tiden, säger Condon. typ av kasta teknik ut genom fönstret, och bara försöka slåss för allt.

fick ge kredit till James Reimer ikväll. Jag trodde att han gjorde 10 riktigt, riktigt bra sparar Gå Ner I Vikt Snabbt Piller som lätt kunde ha varit mål. Gå Ner I Vikt Snabbt Piller De hade sina chanser också. Det var bara ett exempel på en av dessa målvaktar i kväll att vi kom ut i fel slutet av. Det är alltid frustrerande. höll senatorerna i det till slutet, och gjorde ett stort stopp för Bjugstad sent i den tredje. En minut senare stal Reimer Ottawa bästa skridskoåkare på den här natten, Cody Ceci.

fick göra ett bättre jobb på nätet, sade Ceci, som hade en karriär hög åtta skott. vanligtvis inte där men jag hade en bra chans precis vid slutet för att knyta spelet. Han gjorde en bra räddning och jag sköt den till honom igen. Det sätt som det går ibland.

fick många bra chanser. Vi gjorde bara kapitalisera och det slutade vara spelet. Senatorer drog Condon för en extra angripare med 1:45 kvar. Det förvandlades till en tvåmans fördel när Aaron Ekblad bröt sin pinne korskontroll Jean Gabriel Pageau framför nätet med 1:11 kvar. Men Pageau avslöjade den fördelen när han tog en interferens straff med 56 sekunder att gå.

Ottawa hotade aldrig att knyta det i slutändan.

Försök att förlänga Gå Ner I Vikt På En Vecka deras power play målsträcka till tre matcher, senatorerna kom nära på deras första tillfälle, halvvägs genom mittenperioden, när Mike Hoffman-handleden sköt bytte riktningar och träffade ett inlägg.

Senatorerna överlevde sina två shorthanded situationer i mitten ramen.

Karlsson hade en partiell avbrott med senatorerna som dödade sin andra, men hans skott var handskad av Reimer.

Condon var speciellt skarp i andra, vilket gör 17 sparar.

visste att de skulle komma ut hårt. Vi gjorde uppenbarligen ett misstag där och det kostade oss på rushen, sa coach Guy Boucher. vila Jag trodde att vi spelade bra defensivt, behöll en hel del skott på utsidan.

nätet var verkligen närvarande under tredje perioden. Vi gick hårt och vi fick så många chanser, returer och möjligheter att knyta upp det. Deras mål var fantastiskt.

Tänk på de första två perioderna som saknades var att krascha till nätet. Vi spelade desperat under tredje perioden. Om vi ​​skulle ha haft det andra som vi hade i tredje skulle vi ha gett oss en chans. stoppade alla 12 skott han mötte under den första perioden, med kanske den största offen Jonathan Huberdeau, som gick ensam av en Ottawa-omsättning, i sista minuten.

Senatorerna är avstängda nu till onsdag, när de i Boston tar på Bruins. Avbrottet kommer i god tid för ett lag som desperat behöver omgruppera.

tror att det kommer att bli bra för oss, säger Ceci. alla var ganska nere, bara med alla förluster och vägresor. Det blir trevligt att vara hemma i några dagar, stäng av hjärnan för lite och förhoppningsvis komma tillbaka starkare.