Senaten ger Viktminskning Tabletter ridesharing företag ett grönt ljus att fungera över hela staten

Alabama State Senate passerade SB143 idag, en proposition som skulle ge ett konsekvent regelverk över staten för ridesharing företag som Uber och Lyft, och eliminera det slumpartiga, förvirrande lapptäcke av olika kommunala lagar och förordningar. Räkningen, sponsrad av senator Bobby Singleton (D Greensboro), mottog bipartisiskt stöd och godkändes enhälligt.

Alabama är en av endast sex stater som saknar statewide ridesharing regler. Förslaget skulle göra det möjligt för företagen att dra fördelarna med ridesharing till förorts- och landsbygdsgemenskaper över hela staten.

är ett perfekt exempel på en bipartisanräkning som fungerar för alla albaner, sade generaldirektör Greg Reed, senatsledare. Detta regelverk kommer att ge människor över hela staten ett annat val inom transport, säkerställa säker drift för både förare och ryttare, och bana väg för Gå Ner I Vikt Snabbt Piller fler jobb i staten.

är viktigt för delstaten Alabama eftersom resande delning är den nya trenden över hela USA. viktigt för oss som en stat att hålla sig till trenderna. Detta kommer att göra det möjligt för medborgare i delstaten Alabama att vara anställda och det kommer att tillåta människor som inte har transport för att kunna flytta runt i sina städer. Ett enda tillstånd utfärdat av PSC skulle då tillåta företagen att operera över hela landet enligt enhetliga bestämmelser snarare än att kräva att varje kommun ska lämna in egna tillstånd och föreskrifter.

Uber Public Affairs manager Nick Juliano lovordade Alabama lagstiftare för att passera räkningen.

Alabama Senaten tog det första stora steget idag för att se till att människor i varje hörn av Gå Ner I Vikt Snabbt Piller vårt land har tillgång till tillförlitlig och prisvärd transport, sade Juliano. utvidgning av riddarservice till hela Alabama kommer denna lagstiftning att skapa tusentals nya jobb. Vi är tacksamma för medlemmarna i senaten för deras stöd till detta pro-tillväxtinitiativ som gör Alabama till 45: e staten i landet för att anta en statewide ridesharing lag.