Senaste pistolkontrollbudet faller i kongressen

Kongressen på torsdagen trots uppror vid Orlando massakern, som ett föreslagna förbud mot Gå Ner I Vikt Snabbt skjutvapenförsäljning till personer som övervakas för kopplingar till terrorism undviks knappast att dödas i senaten. regerings terrorismvaktlistor.

Men förslaget såg ut det stöd som det skulle behöva gå vidare genom kammaren, och republikanska ledare sa att senaten skulle byta från att diskutera pistolkontroll till andra frågor tills åtminstone efter den 4 juli semester.

Det var det senaste bakslaget för förespråkare av pistolrestriktioner som i flera år har försvunnits på Capitol Hill av vapenförsvarare och National Rifle Association.

Frekventa ansträngningar vid vapenkontroll har misslyckats trots ilska vid massskjutningar som dödarna vid en grundskola i Newtown, Connecticut, 2012 och i San Bernardino, Kalifornien, förra året.

‘Så småningom kommer det här problemet att tas upp igen på ett av två sätt: Vi hittar ett genombrott, som jag kommer att söka, eller det kommer att bli en annan terroristattack som får oss tillbaka till denna fråga. Jag hoppas vi kan göra det utan en annan terroristattack , ‘sade senator Lindsey Graham, en republikan som stödde Collins.

Några timmar tidigare slutade demokratiska lagstiftare en sitta i protest i representanthuset över vapen.

Brände av kinesisk mat och pizzor, dussintals stannade hela huset på golvet hela natten, ibland sprungit in i borgerrätten ‘Vi kommer att övervinna’ innan de ger upp protesten efter 25 timmar.

‘Det är inte en kamp som håller på en dag, eller en vecka, eller en månad eller ett år’, säger representant John Lewis, en demokrat från Georgien och en nyckelfigur i civilrättsliga protester från 1960-talet. ‘Vi ‘kommer att vinna kampen,’ säger Lewis, som ledde huset sitta i. historia.

Men Collins ‘åtgärd mottog endast 52 röster i 100-platsen senatestest omröstning, kort av de 60 röster som skulle behövas för godkännande i framtida senat förfarande omröstning.

Medan hennes plan skulle kunna återupplivas nästa månad är det oklart om hon har drivkraft att övervinna pro-gun-rättigheterskrafterna i kongressen som hävdar att gunningsbekämpningsåtgärder i kongressen har varit för restriktiva och trampar på den konstitutionella rätten att bära vapen. Fyra andra pistolkontrollåtgärder misslyckades tidigare i veckan. regeringens ‘No Fly List’ för terrorism misstänkta eller ‘Selectee List’ av personer som får extra säkerhet screening på flygplatser.

Trots bristen på lagstiftning har gunningsdebatten rört sig om lustar. Husdemokraterna ‘sitter i en utbrott av gräsrotsaktivitet.

Jennifer Hoppe, biträdande chef för Moms Demand Action för Gun Sense i Amerika, sa att på mindre än 24 timmar från onsdag var omkring 130 000 samtal gjorda av anhängare av pistolkontroll till medlemmar av kongressen.

Första damen Michelle Obama stödde House Democrats ‘protest.

‘Vi har bedrövat för många barn och grät för många familjer efter skott.’ Chicago, Tucson, Går Man Ner I Vikt Newtown, Charleston, Orlando. ‘Nok,’ skrev hon på Twitter på torsdagen.

Demokraterna sökte efter omröstningar om lagstiftning för att utöka bakgrundskontroller för pistolköp, liksom åtgärder för att begränsa försäljningen av vapen till personer på regeringsvaktlistor

Republikaner som är förknippade med NRA-gruppens vapengrupp säger att medan de vill bekämpa terrorism representerar de beståndsdelar som tror fast i den konstitutionella rätten att bära vapen.

‘Det är ett tufft problem. För människor som jag, som kommer från en jakt- och fiskestat, är det ganska svårt, Går Man Ner I Vikt säger senator Orrin Hatch, en konservativ republikan i Utah som röstade mot Collins.

(Ytterligare rapportering av Richard Cowan, Timothy Ahmann, Timothy Gardner och Eric Walsh, Doina Chiacu; Skrivning av Alistair Bell; Redigering av Bill Trott och Peter Cooney)