Senaste ord på julen

Jultund För femtio år sedan denna månad lämnade jag staterna för att ansluta sig till den nionde infanteritivisionen i Vietnam. Min turné började på en hög anteckning, eftersom jag kunde titta på Bob Hope-showen på juldagen vid divisionens basläger. Hopp tog med sig Barbara McNair, Racquel Welch och Fröken Australien. Jag kommer ihåg truppernas reaktion när vi blev ombedda att gå med i satsen i sången ‘Jag’ kommer att vara hemma till jul, om det bara är i mina drömmar. ‘Som en 23-årig löjtnant var jag inte mycket äldre än en majoritet av soldaterna sitter på marken och lyssnar på showen. I slutet av januari inträffade Tet Offensiv och verkligheten satt in för resten av min turné. Gärna vilja förlänga en julhälsning till alla Vietnam veterinärer, särskilt de som tog med sig krig hem med dem.

Jag vill tacka familjen som dekorerar sitt hem på Centerville Road direkt bakom Harris Teeter. På vägen hem från jobbet, oavsett hur trött jag är, kommer jag i julen. Deras hem är upplyst som ett jätte pepparkakshus med godisrottor och snöflingor i träden. Det ger ett leende i mitt ansikte. Om du reser så hoppas jag att det är efter mörker så att du kan njuta av samma semesterupplevelse. Lyckliga helgdagar och god jul till alla er läsare!

Detta är ett svar på den som varit i kyrkan 18.000 gånger mer än Trump. Jag har varit i detaljhandeln för de senaste nio åren och vi fick veta att vi inte skulle säga Glad jul men Glad helg eftersom vi inte ville göra ont på någons känslor. Så jag är glad att säga god jul till mina kunder och de är också glada att säga det tillbaka. Jag tänker bara att president Trump har något att göra med det här. God jul till er alla!

Skål till UPS-butiken vid Quarterpath Road och Route 199, shoppingcentret Harris Teeter. De gav snabb och vänlig service för mina fraktbehov. Personen som hjälpte mig att bära de flesta av mina lådor i butiken samtidigt som jag klarade att öppna och hålla dörren åt mig medan jag bar en enda medellåda. Nu är det tjänsten utöver Mina förväntningar.

Talar om att vara hänsynsfull till brevbäraren, som var i det sista ordet: Naturligtvis är det deras jobb. Men jag är så tacksam att jag hade en mamma och en mormor som alltid kom ihåg brevmannen i jul eller postkvinna, beroende på på vem gjorde det, med lite lite behandling, lite för dem. Och något för sopor och något för städare och för den som gör ditt hår och för andra. Det är bara ett sätt att vara nådig .

RedistrictingAs någon som undersökte gymnasiestatistiken, inklusive erbjudandet av specialprogram (specialbehov och avancerade placeringsprogram), inskrivningsnummer och prognoser, socioekonomisk bakgrund och demografi över högskolorna finner jag skolstyrelsens olikheter att överväga high school redistricting en travesty . Deras anbringande av frågan är i huvudsak en röst för ojämlikhet, för uteslutande och, med tanke på kampanjen mot redistricting, för rasism och klassism. Jag trodde att detta skolsystem var ett riktigt folkeskolssystem som var engagerat i att tjäna alla studenter, oavsett var de Så, för alla som står på rättvisans sida, som står emot Gå Ner I Vikt Snabbt Piller konsolideringen av utbildningsrättigheter på skattebetalarnas dime, vänligen sköt för skolstyrelsen så att vi kan rösta ut de som har förrått de nästan två tredjedelarna av W JCC gymnasieelever, instruktörer och administratörer som står förlorade på grund av styrelsens inaktivitet.

Jag stödde inte spot redistricting för att ta itu med överbefolkning på gymnasiet, men här är en möjlig lösning: Gör Hornsby en gymnasium och Lafayette en mellanstadium. Lafayette kan rymma de extra gymnasieelever som förväntas i andra fasen av bygga ut på James Blair. Omfördela pengar tillägnad James Blairs andra fas för att lägga till byggutrymme (inte släpvagnar) till Hornsby High School. Hornsby har mark runt det som är mer tillmötesgående för ökad byggnadskapacitet än Jamestown eller Lafayette Hornsby har också tillräckligt med parkeringsplats för högskolaförare. Efter att utrymme läggs till i Hornsby, redistrict högskolorna för att minska sina populationer. Denna lösning löser alla möjliga problem. Lägger till ytterligare byggnadsutrymme för Hornsby och flyttande lärare mellan skolorna skulle vara billigare än att bygga en ny gymnasium. Det omfördelar pengar från den andra fasen av James Blair-projektet som skulle nu behövs inte längre. Dessutom undviker man den stora utgiften i samband med tillfälliga släpvagnar på Jamestown och dedikerar pengarna till en mer permanent högskolelösning.

Godnatt, Första NattFör 24 år den här alkoholfria familjeorienterade händelsen på nyårsafton spenderade tusentals dollar som gör downtown Williamsburg till ett säkert och roligt ställe för att vara den 31 december. Hundratals levande artister spenderade tid framför glada folkmassor och några dansade även om natten. College of William och Mary värd de flesta av handlingarna i början, då Går Man Ner I Vikt staden erbjöd utrymme, samhällskyrkorna öppnade sina dörrar och koloniala Williamsburg också. Tack vare hundratals volontärer under åren vem gjorde det till liv. Det finns ingen First Night Williamsburg i år. Minnena är underbara att ha.

Downtown plansI läser att staden betalar $ 60,000 för att lära sig om möjliga förbättringar till centrum. Har det nämnts om de tomma butikerna? Bristen på filmer? Förlusten av ett känt upptagen auditorium? Verkligheten att många människor väljer att inte komma till centrum? De många lediga platserna där människor vill bo i centrum? Bristen på en apotek som varje ‘downtown’ har? Någon CW-folk som inbjudits till ‘stormningen’? W människor? Den välbetalda stadspersonalen kunde inte titta på ‘allt detta’, till exempel, en en dags reträtt på Lodge för mycket mindre än $ 60,000?

Vinterfåglar Jag är också bland de många fågelskådespelarna dumbstruckade till var alla fåglarna hade gått. Så föreställ dig min jubel när jag såg två bluebirds den andra dagen och en annan dagen efter. Jag såg också en titmouse och naturligtvis en gaggle av avian cockroaches starlings. Jag återuppfyllde snabbt mina matare och sätter upp värmaren i fågelbadet. Överlycklig i Sommerset!

Colonial WilliamsburgAndra kolumnisten Frank Shatz ger oss alltid inblick i frågor av intresse och inverkan på oss lokalt. Vi är bland de som frågar, hur fick inte CW-styrelsen, bryr sig eller frågar om dollarn Viktminskning Tabletter i tidigare år ‘budgetar? Hur såg de inte den uppenbarligen dagliga förlusten av sådan omfattning som nuvarande VD Mitchell Reiss måste göra med nu som Den nya killen? Det verkar omöjligt att vi ‘genomsnittliga’ människor på ändliga inkomster som ett företag skulle kunna segla med i flera år utan att röda flaggor lyfts upp. Och det är det som håller oss misstroende nu. Med bästa hälsningar till herr Reiss, de flesta av oss här kom på grund av koloniala Williamsburg och skulle krossas om det skulle försvinna. På 1960-talet hade sjukhus och läkare rätt att vända bort dem som inte hade råd att betala och saknade försäkring. Den amerikanska allmänheten var upprörd över att folk var bokstavligen dö i väntrum och parkeringsplatser efter att service hade blivit nekad. Den amerikanska allmänheten krävde att någonting gjordes och nu betalar vi skattebetalaren hundratals miljarder i ‘fri’ hälso- och sjukvård för dem som använder akutrum som vårdvårdsprov ider.

Till den person som uppgav att läkare och sjukhus nekar vård till någon som inte kan betala kontant vid tjänstgöringstidpunkten, (och förutsatt att det betyder att även om det är ett liv eller en dödsituation), hur okomplicerat av dig. Vad skulle Jesus göra? Inte alla har pengar för att betala för en akutsjukvårdssituation. Det måste vara trevligt att ha medel att göra det, men lägg det inte på vad alla kan göra.

Blåsande löv Vi bor på Jamestown Road i staden. Vi betalar ett besättning för att komma hit och städa vår gård av alla löv och dra dem bort. Sedan kommer staden tillsammans med lastbilen som har en fläkt på den och blåser alla löv som ligger på gatan in i vår gård efter att vi har spenderat pengar för att få det städat. Är det rättvist?

Namnbyte Jag hörde att en av skolorna i Virginia vill byta namn på grund av alla inbördeskrigets saker, och det kostar $ 1 miljon för att ändra skolans namn. Nu är jag rädd att det bara verkar vara löjligt att spendera pengar för att ändra namnet på en skola. Skulle inte pengarna bättre användas för att köpa utrustning och saker som barnen behöver? Böcker, datorer, vad som helst? Och bara komma över det? Kom ihåg, som barn, sa de: ‘Stenar och stenar kan bryta mina ben, men namnen kommer aldrig att skada mig.’ Kanske behöver vi gå tillbaka till det.

Letar efter Jag är president för en ny Rotary Satellite Club i Williamsburg.

Det finns tre Rotary klubbar i Greater Williamsburg. Klicka på ‘Club Finder’ och skriv in din adress. Vi skulle gärna träffa dig.

Jag har två eller tre av min mammas receptkort och delar är skrivna i stenografi. Online-ordböcker och appar har inte visat sig vara till nytta. Kan någon hjälpa till?

En mycket söt Beagle som heter Holly saknas från Colonial Heritage. Tags, micro chipped, saknas sedan 26 november. Hon får inte komma till dig. Om så är fallet, ring 703 200 9825.

Har någon en jogging barnvagn för ett eller två barn? Vänligen ring 220 3712.

Kabelmodellen Vill du ha Internetleverantörer att basera sin tjänst på kabelmodellen? Kabelmodellen som tvingar konsumenterna att prenumerera på paket som innehåller ‘kanaler’ som de aldrig kommer att titta på? Jag klippte kabeln för 20 år sedan när jag var tvungen att betala för en övervägande av sportskanaler som jag aldrig skulle titta på för att få några kanaler som jag tittar på. Denna korrupta marknadsföringskamp, ​​plus kabelleverantörens efterfrågan på regionalt monopol och överensstämmelsen som visats av lokala administratörer gjorde mig borta från kabeln. Nu har FCC sanktionerat kabel-tv-affärsmodellen för att fortsätta trots att den modellen är så daterad som buggy piska.

Invandring Frågan ställdes: ‘Varför är så många första och andra generationens medborgare mot olaglig invandring?’ Svaret är enkelt: Det är emot lagen. Känner du till några lagar som är valfria att lyda? Lagar är etablerade för att skydda medborgarna.

Dubbel sötDu måste verkligen älska Citgo stationen i Lanexa. Priset på gas är 15-20 cent per gallon billigare än det är i Williamsburg och, som en gammaldags bensinstation, pumpar de fortfarande det för dig.

Fetma-priserLäsaren överraskade mig med kommentaren på diabetes. Spridningen av diabetes är direkt relaterad till amerikanska ökande fetma. Uppdaterad 31 aug 2017: Enligt de senaste uppgifterna överstiger vuxna fetma inte 35 procent i fem stater, 30 procent i 25 stater och 25 procent i 46 stater. West Virginia har den högsta vuxna fetma på 37,7 procent och Colorado har den lägsta på 22,3 procent. Så när du går ner på gatorna i Williamsburg, om det verkar som om du ser mycket större ut än de gjorde för 10 eller 20 år sedan, är det för att de är.

Taxi serviceOm det sista ordet rekommenderas med hjälp av Uber eller Lyft för taxi service på tåg depå: Våra lokala skatt betalande taxi tjänster bör vara rider tillgängliga eller få deras telefonnummer ut till resenärer de är företagen betalar lokala företagsskatter och har licenser till fungera. Och kanske har Uber och Lyft kontrakt i staden, JCC och spelar lokala skatter, har lokala licenser.

Kallt väder Jag gick ut ur Farm Fresh den andra dagen när jag såg en kvinna som drev en barnvagn i 36 graders väder. Jag hörde henne säga: ‘Vi är kalla’, när hon tryckte henne 2 år gammal ut från parkeringen och nerför gatan. Jag bestämde mig för att följa dem för att se hur långt de var tvungna att gå och jag såg inte att de stängde av på en gata, men den lilla tjejen hade inte hatt eller handskar medan mamman var väl täckt med hatt och kappa. Det störde mig mycket för att se den här barnen ut i det här slags väder. Nästa gång ska jag ringa polisen.

Säker utbyte När kommer Williamsburg polis att inrätta säkra utbyteszoner för craigslist? De närmaste så långt är i Virginia Beach, Norfolk och Richmond.

Ändringar Till den person eller personer som håller på att misslyckas med National Rifle Association i det sista ordet: Du måste sluta titta på TV-nyheter och faktiskt kolla vad NRA gör. Också, kom ihåg den dagen jag förlorar min rätt att vara beväpnad med skjutvapnet enligt mitt val, kommer du att förlora din rätt att säga vad du vill. Den andra ändringen skyddar det första ändringsförslaget, som våra grundare bestämde.

Ny norm? Så en grupp indianer publicerade falska Washington Redskins webbplatser som säger att laget hade ändrat sitt namn till Red Hawks. De skickade till och med citat av lagägaren. Därefter roste de om hur de var tvungna att samarbeta för att uppnå dessa platser. Med andra ord var de stolta över att de kunde ligga till allmänheten. Jag antar att det här är den nya normen. Nej tack!