Kanadensiskt företag att förvärva Holiday Stationstores

Couche Tard isn avslöjar köpeskillingen och hänvisar till ett konfidentitetsavtal mellan de två företagen. Det säger att den avser att fortsätta att driva Holiday-butikerna ut ur Bloomingtons huvudkontor.

Transaktionen, med förbehåll för godkännanden av lagstiftning, är planerad att stängas under det fjärde kvartalet av Couche Tard 2018 räkenskapsåret, säger utgivningen. Couche Tard sa att förvärvet förväntas generera ett årligt resultat mellan 180 miljoner och 190 miljoner dollar före skatt, ränta och avskrivningar.

Holiday Companies listades som nummer 133 på 2016 Forbes ranking av Amerika största privata företag. Företaget hade 3,2 miljarder dollar Går Man Ner I Vikt i 2016 intäkter, enligt Forbes.

Couche Tard, moderbolaget till Circle Går Man Ner I Vikt K, säger att det är den största oberoende näringsaffärsoperatören när det gäller företagsdrivna butiker. Nätverket Går Man Ner I Vikt omfattar 9 500 butiker i Nordamerika och 2 766 i hela Europa.

‘Vi är glada att överlåta Couche Tard med att vidarebefordra varumärket Holiday och våra mycket framgångsrika program’, säger Ronald Erickson, semesterordförande och koncernchef. ‘Vår 90-åriga historia och vår lovande framtid läggs i utmärkta händer.’