Kanadensiska påstår sig skyldig till terroristavgifter i New York City

Människor går på en tunnelbanestation i New York den 22 juni 2016. Advokatbyrån för Southern District of New York säger att kanadensaren, identifierad som Abdulrahman El Bahnasawy, av Mississauga, Ont., Har varit i förvaring sedan FBI arresterade honom i New Jersey i maj 2016. Advokatbyrån för Southern District of New York säger att kanadensaren, identifierad som Abdulrahman El Bahnasawy, av Mississauga, Ont., har varit i förvaring sedan FBI arresterade honom i New Jersey i maj 2016.

Häktningarna offentliggjordes för första gången fredag ​​efter en domstol avvisande av federala terrorismavgifter mot de tre männen. En talesman för justitiedepartementet sade sent på fredagen att saken måste förseglas i mer än ett år för att skydda den pågående utredningen, men han utarbetade inte. medborgare bosatt i Pakistan, och Russell Salic, 37, från Filippinerna.

De hävdar också att i Kanada, El Bahnasawy köpte bomullsmaterial och hjälpte till att säkra en stuga inom köravstånd från New York City för att bygga explosiva enheter och skjuta upp attackerna.

El Bahnasawy och Haroon började kommunicera med en undercover FBI-agent som poserar som en ISIS-supporter och förklarade sin trohet mot terrorgruppen. De sa också att han skickade agenten ett foto på Times Square och sa: Seriöst behöver en bilbom ibland torget. . Titta på dessa folkmassor! osealed domstolshandlingar påstod också att El Bahnasawy också uttryckte en önskan att spela konserter, eftersom de dödade Går Man Ner I Vikt många människor. Vi går bara in med vapen i våra händer. Att hur parisarna gjorde det, sa papper i en uppenbar hänvisning till slakt av män som var beväpnade med övergreppsvapen vid Bataclans konsertsal i Paris under en prestation av rockgruppens örnar av Death Metal 2015 före den planerade attacken.

RCMP utfärdat ett uttalande som säger att det samarbetade med FBI i utredningen som ledde till El Bahnasawy arrestering.

Uttalandet säger också att det inte på något sätt riskerar allmänhetens säkerhet eller säkerhet.

utredning är ett bra exempel på hur brottsbekämpning måste fortlöpande arbeta för att snabbt samla bevis, oavsett var bevis kan hittas, för Gå Ner ett Kilo I Veckan att interdikta dem som skulle begå terroristbrott, säger det.

Anklagelserna mot El Bahnasawy inkluderar konspiration att Viktminskning Tabletter använda massförstörelsevapen och konspiration för att begå terrorhandlingar som överskrider nationella gränser, vilka båda bär ett maximalt straff i livet i fängelse.

El Bahnasawy är planerad att dömas den 12 december 2017. Hans advokat, Sabrina Shroff, avböjde att kommentera fredag.