Kanadensiska laget redo att tävla i Yukon

Ett Calgary-par som inkluderar tidigare rugbyspelare Ryan Smith i 32-talet, och hans fru Chantal MacKenzie, 29, har varit extra upptagen i denna semestersäsong.

De handlar choklad och eggnog för snöskor och längdskidor som de tränar för Fulda Challenge, en extremt sportevenemang som sparkar ut i Whitehorse den 12 januari.

Fem actionpackade dagar tar åtta internationella lag till Skagway, Dawson City, och pekar däremellan, eftersom de tävlar i 10 utmanande utomhusutmaningar.

Fulda, en tysk däcktillverkare, sätter på evenemanget varje år i samarbete med Yukon Tourism.

I kölvattnet på veteranspelarens starka prestanda vid den senaste Rugby World Cup i Nya Zeeland är det ingen överraskning att Smith blev närmade sig i november för att tävla i den norra händelsen, nu i sitt tolfte år.

‘Det var bra tidpunkt’, sa Smith, att han just meddelat sin pension från rugby efter en karriär som inkluderade 51 internationella matcher och tre VM-matcher.

‘Det kommer att bli riktigt coolt eftersom det är så långt utanför allt vi gjort tidigare. Det är så långt borta från rugby träning.’

Vissa händelser, som snöskor, logsågning och slädesdragning, replikerar de svårigheter som Klondikers utövar, och är bestämt norra.

Andra händelser är mer adrenalininducerande, som skijoring (får bogseras på skidor) bakom ett hastighetsfordon som styr en helikopterförsörjningsdroppe och snöskoterävling.

MacKenzie, en idrottsutövare som håller sig passande på vintern genom att springa, öva yoga och åka skidåkning, delar Smiths entusiasm om den kommande tävlingen.

‘Jag’ är extatisk; Det är spännande att representera ditt land, ‘sa hon från deras Calgary-hem.

Smith och MacKenzie, som båda arbetar som account managers i Calgarys olje- och gassektor, är det enda gifta paret i händelsen.

Ursprungligen planerade Kia Motors, Gå Ner I Vikt På En Vecka den stora kanadensiska händelsesponsorn, att para Smith med en kvinnlig Olympian. När det misslyckades med att materialisera, föreslog Smith att MacKenzie, hans universitets älskling och fru på tre år, skulle kunna vara en lämplig ersättare.

Paret är det enda laget som representerar Kanada i en tävling tungt vägd till förmån för en tysk vinst, med fem tyska lag utöver ett österrikiskt och ett schweiziskt lag.

De flesta av de europeiska konkurrenterna, som en tjugo gånger manlig Ironman-triathlete, en högprofilerad kvinnlig biathlete och andra mer rekreationsutövare, måste tävla för sina fläckar i tävlingen.

Tre av de tyska lagen anses kändislag och inkluderar sparkboxmästare Dr.

Smith och MacKenzie är medvetna om deras svagheter i förhållande till deras konkurrens och är särskilt nervösa för de tre uthållighetshändelserna: löpning, snöskor och längdskidåkning 20 kilometer, vilket är värda dubbla poängen för de andra händelserna.

‘Det kommer Gå Ner I Vikt På En Vecka att göra det svårt för oss eftersom jag inte är en uthållighetsutövare’ erkänner Smith, som växte upp i Ontario och spelade professionellt rugby i Frankrike innan de flyttades till Calgary.

Han är mest upphetsad över loggensågsevenemanget och betonar att han alltid vill göra en ‘lumberjack-utmaning’.

MacKenzie anser att deras förtrogenhet med varandra Går Man Ner I Vikt kan ge dem en fördel i SUV-skijoring-evenemanget.

‘Vi’ är det enda laget som faktiskt känner varandra väl, så jag är inte rädd för att skada Ryan och han är inte rädd för att skada mig. Om han säger att gå långsammare, ska jag bara gå fortare, sade hon med ett lekfullt leende.

Det är uppenbart att denna dynamiska duo inte bara är konkurrenskraftig utan också orolig. Och de kommer säkert inte överens som typ att ge upp. Tillsammans är den här tävlingen inte bara deras stolthet, de strider också mot ett stort pris som vanligtvis Klondike är en guldklapp som värderas till omkring $ 10.000.

Fulda Challenge kommer inte att vara utan sina försök för alla konkurrenter, som måste sova ute i tält under hela tävlingen, med hjälp av utrustning som tillhandahålls av arrangörer.

Känner till att natten temperaturer kan dyka till40 C, MacKenzie, en självkänsla sol och värme dyrkare, är orolig.

‘Jag’ är rädd för att få frostbit, ‘sa hon.

Medan det oväsentligt varma Calgary-vädret normalt skulle välkomnas av paret, har det inte hjälpt dem att acklimatisera till de ytterligheter som de kunde möta i Yukon.