Kanadensare att handla julgranar för palmer

Med helgdagarna packar många kanadensare sina juldekorationer och gräver ut sina shorts och sandaler som förberedelser för sin årliga resa söderut.

letar efter sina vinterhelger, säger Jennifer Hunter, filialchef och resekonsult vid Maritime Travel i Frontenac Mall.

Vädret har förvärrats, så vi har definitivt sett en hämtning i affärer i veckan säkert. De är redo att gå. vem har 20 år i branschen, är kryssnings- och all inclusive-resorts lika populära som någonsin.

är definitivt ser folk letar efter en hel del i år till Karibien, säkert. Maya Riviera är alltid populär, liksom Dominikanska republiken.

Kuba är en annan ständig favorit, men chansen att kalla fronter sträcker sig ner förbi Florida i januari gör att många människor väntar till februari eller mars innan de åker dit.

Det föränderliga förhållandet med USA lägger lite osäkerhet på en semester på Kuba, sa Gå Ner I Vikt På En Vecka hon.

Kanadensare vill fortfarande åka dit men är oroliga över en tillströmning av amerikanska turister.

vill verkligen komma in och uppleva saker innan priserna verkligen börjar gå upp. det finns möjlighet att det förbättrade förhållandet under Barack Obama kan vända om igen under ett Donald Trump-presidium.

En förändring Hunter har märkt på sistone är ett drag till 10 dagars semester, vare sig de är kryssningar eller alla inclusives.

veckorna är för långa och sju dagar är för korta, så jag ser en stor trend i år på 10 dagar. Det verkar inte som att betala lite mer för 10-dagarsutflykten, sa hon.

Priserna är lite högre i år på grund av att dollarn är så dålig Gå Ner I Vikt Snabbt förra året, men folk accepterar det och de är villiga att betala vad de behöver. semesterfirare har redan bokat sina resor, sa hon.

är inser de erbjudanden som finns i de tidiga bokningsbonuserna snarare än sista minuten-erbjudanden i år. Vi får fortfarande människor som letar efter sista minuten, men de känner igen avtalen precis vad de kunde få om de hade bokat i förväg. Trenden i år är en ökning av människor som vill åka till Costa Rica eller Panama.

en annan upplevelse och du är alltid garanterad vädret. av attraktionen är det stora utbudet av aktiviteter där de kan delta, som zip-lining eller surfing.

vill ha saker att göra, sa hunter.

Över på Kingston Central Travel and Cruise Company på 16 Bath Rd., Upptäckte resebyrå och rådgivare Tracy Sparks en uppgång i kunderna snart den första snön vi hade där för några veckor sedan. var många telefonsamtal den veckan. och all inclusive resorts är lika populära i år, gick hon överens.

Sparks har märkt ett Gå Ner I Vikt På En Vecka förnyat försök av Kuba att dra fler besökare.

finns många helt nya orter på Kuba. De har många nya byggnader, vilket är trevligt. De drar verkligen upp sina strumpor för att konkurrera med de andra öarna. har aldrig varit känd för sin stora mat, men många orter har anställt kockar från Europa för att krydda sina måltider, tillade Sparks.

hade en verklig ökning när de började med att tillåta kryssningsfartyg att stanna i Havanna. När allt som hände med Obama hade vi många människor som ringde och ville gå innan amerikanerna kom in. Kuba blev riktigt populär där ett tag. är uppe i luften igen medan de väntar på att se vad Trump ska göra när han tar över Vita huset, sa hon.

Cruising drar alltid en stor folkmassa, men många människor börjar boka ett enda paket som inkluderar flygbiljett, transfer och kryssningen, tillade hon.

blir riktigt populär eftersom många människor vill ha ett pris. vet att vissa människor gillar att boka sina semester på nätet, men de flesta som håller sig till relativt enkla bokningar som en all inclusive resort, sa hon.

Vem har en svårare resväg, vi finner, kommer vanligtvis att komma till ett resebyrå i motsats till att boka online. har hittat personer som har haft en dålig upplevelse eller har haft saker att gå fel med sina online-arrangemang kommer att vända sig till resebyråer nästa gång.