Kanada 2017

Mina lokala inställningarOttawaCanada 2017

Kanada 2017

Denna 10-åriga har några praktiska semesterideer för dig

Denna 10-åriga har några praktiska semesteridéer för dig. James F. Peggs stärker sig till jul. Den unga entreprenören tar inte semester semester. Det är faktiskt upptagen säsong för sin återvinningsverksamhet.

Innan du popar den papperskorgen kan du kolla in med Yellowknife Recycling Guy

Fabiola Melendez Carletti. Kanada 2017. 22 december 2017James F. Peggs stärker sig till jul. Den Gå Ner I Vikt På En Vecka 10-årige entreprenören tar inte semester semester. Det är faktiskt upptagen säsong för hans återvinningsföretag.

‘Jag tar aldrig en paus någonsin!’ säger Peggs, som är känd lokalt i Yellowknife som Recycling Guy.

Yellowknife Guy 10-årig affärsman med en kärlek till vilda djur och myntväxter

Det finns ingen återvinningstjänst i staden Yellowknife. Invånarna har till uppgift att sortera sina egna återvinningsbara ämnen och släppa dem sedan på en av sex återvinningsstationer. från Saskatchewan år 2015, såg både en affärsmöjlighet och ett sätt att hjälpa jorden i denna serviceavdelning. Han började fråga grannar om de gillar honom att sortera och leverera sina återvinningsbara varor till $ 10 per vecka.

‘Jag tror att kanadensare borde bli bättre vid återvinning. Går Man Ner I Vikt Jorden är verkligen förorenad.’

Höpar av semesteravfallAt denna tid på året säger Peggs att plastbassängerna som han levererar sina kunder är fyllda till randen.

‘Det finns definitivt fler flaskor och kartong. Kartongen är från presentförpackning och det finns också mycket papper, säger Peggs, vars favoritpapperspapper är’ de roliga sidorna ‘i tidningar.

‘I fjol gjorde jag Gå Ner I Vikt På En Vecka julgransprydnader ur vinflaskor, julgranar och stjärnor! Jag gjorde också ren från korkar, säger han. (Hans pappa slår honom försiktigt för att nämna vuxenhjälpen han hade.)

Med en limpistol, en borr, flera flaskhattar och färgstarka band, har Peggs och hans familj gjort många av en sort julkrans. Titta på hur han gör det nedan. (Priscilla Hwang)

Om han finner intressanta glasburkar i återvinningen sparar han dem för sin mamma, som målar och etsar mönster på dem för att omvandla dem till vaser och gåvahållare.