Kan jag presentera Rupert Ditsworth

När politiska partier inte gör sina läxor kan dåliga saker hända. Alla vet det. Men få är lika dåliga eller klunkiga eller främlingar än vad som hände sedan den browardrepublikanska verkställande kommittén (BREC) litar på en ung man som heter Rupert Tarsey.

Tidigare i år valde Broward Republicans Tarsey, 28, deras sekreterare. Verkställande utskottets sekreterare är en viktig ställning inom lokala partier. Visserligen vann Tarsey rättvis och fyrkantig i en trevägsrace.

Säger Robert Sutton, ordförande i det Broward County republikanska partiet, ‘Allt jag vet är (Brutalsförvaltare) Brenda Snipes utfärdade honom en väljare s registreringskort och han kom starkt rekommenderad av en välkänd, väl respekterad advokat, statlig kommitté och tidigare ordförande. ‘

Som det visade sig, hade resten av utskottet visat vad de ‘just börjar börja lära sig, kommer Tarsey förmodligen inte in i ytterdörren.

Obs, sa jag förmodligen. Tarsey-familjen har gott om pengar. Viktigare, Tarsey hävdar historier om sin våldsamma bakgrund är antingen helt falska eller vildt överdrivna. Hedisavows händelserna 2007 berättelser i Los Angeles tidningar. ‘De är inte vad du hittar i domstolsrekord’, sa han till mig måndag.

Måndag fick jag tillgång till Thoserecords, till Tarseys sida av en mycket bisarr historia, för semesteret. Men annan information var inte tillgänglig.

Vem visste Rupert Gå Ner I Vikt Snabbt Tarsey av 2017 Fort Lauderdale är Rupert Ditsworth från 2007 Beverley Hills, Kalifornien? Google Rupert Tarsey, du får ingenting; Google Rupert Ditsworth, du finner att den lokala partisekreteraren har ett förflutet som är påbörjat för att spillon den browardrepublikanska verkställande kommittén som en burk med fel färgfärg.

Ditsworth / Tarsey arresterades och anklagades år 2007 med förutseende försök att morda och angrepp med ett dödligt vapen efter att han påstås slå sin medstudent Elizabeth Barcay med en klohammare, ‘som orsakar lacerations till huvudet, ansiktet och benen, sade distriktsadvokaten Lisa Tanner .’

Var inte uppmärksam, berättade Tarsey mig måndag. Ingenting är som det verkar.

Han dömdes aldrig för en brott. ” Laddas med ‘och’ dömda ‘är två väldigt olika saker,’ sa han.

Han bytte inte namn mellan Kalifornien och Florida för att ompaketera sig för ett nytt liv i Sunshine State. Det ändrades juridiskt, eftersom hans föräldrar var skilda.

Han fick ett röstarens registreringskort för att han aldrig dömdes för brott. I slutändan tappades två av de tre anklagelserna mot honom och den tredje blev nedsatt till ett missförhållande.

Vad tidningarna inte inkluderar, säger han, är hur fallet slutade. ‘Jag anklagades för ett missförhållande, inte en felony. och gav en suspenderad mening. ‘Ditsworth, listad på hans arresteringsblad 6 fot 2, 180 pund, sa att han träffade Barcay med en klohammare’ i självförsvar ‘eftersom hon hade tagit honom mot sin bil.

Se bilagan till ‘ladda ner’, som visas i blått, i slutet av den här artikeln, kallad ‘Rupert Tarsey Retaliated Against.’ Det är hans sida av historien. Tarsey sa att han mailade det till 500 personer under helgen, när han fick reda på nyheter från honom från 2007 cirkulerade.

Han anklagade för giftig politik och sade att han hade riktat sig till att ‘rösta med majoriteten av styrelsen för att avlägsna ordföranden (Sutton) i styrelsens omröstning. Innan styrelsens omröstning hade jag blivit informerad av Tom Lauder, en nära supporter av Herr Sutton, att om jag hjälpte till att avstå från Herr Sutton, skulle jag ha negativa artiklar spridda om mig. ‘

Mestadels skylles Tarsey Benjamin Bennett, en licensierad privat utredare och utskottets sergeant i vapen, ‘som sa att han är. arbetade för Mr Sutton, som började fråga mig frågor. ‘Bennett, sade han, är en före detta polis som dömdes för 32 år sedan för att hantera droger.’ Han har ingen affärsrättsfråga någon, ‘sa Tarsey. Han tillfogade mig även kopian av en 1985 Sun Sentinel berättelse om Bennett.

Under tiden är det förståeligt att namnet Ditsworth kanske inte fungerar för Tarsey längre.

När klohammarincidenten inträffade var Ditsworth en 17-årig student två månader blyg av sin 18-årsdag. Precis som offret deltog han på 32 000 dollar per år i Harvard Westlake prep school. Enligt Los Angeles Times, sade polisen att överfallet lämnade Barcay med ett trasigt ben och en trasig näsa. Tjejens mamma Barbara Hayden sa att hennes dotter slogs 40 gånger och att hennes hårbotten var splittrad. ‘Det var en helt oroväckande attack,’ sa hon. ‘Han var inte en pojkvän och han var knappt bekant. Faktum är att han är en fara inte bara för henne utan för samhället. ‘

För att se en fullständig berättelse om händelsen ur Barcays synvinkel, läs den här i den 7 juni Chronicle, Harvard Westlake School tidningen ‘Skador inte behålla senior från prom, examen.’

Nyheter berättar att Ditsworth skrev upp den nödvändiga borgmånaden på 1 miljarder dollar. Harvard Westlake bekräftade att han utvisade honom timmar efter Går Man Ner I Vikt att händelsen hände och han fick inte göra examen. Hans föräldrar tog honom till ett psykiatrisk sjukhus för behandling omedelbart efter attacken, berättar historier.

En dag efter sin 18-årsdag blev han avrundad och upprörd, så att han kunde debiteras som vuxen.

Barcays familj lämnade in en civil handlingagainst Ditsworth och hans mor Patrice Tarsey. Saken avgjordes för en obestämd summa pengar.

Om Tarsey agerade i självförsvar 2007, varför tog han och hans mor det civila talan upp? ‘För att få det att gå,’ berättade han för mig. Han kallar det ‘familjeföretaget’.

Det ser ut Gå Ner ett Kilo I Veckan som om Tarsey var på ett mentalsjukhus i upp till tre år, då började den 4 maj 2010, tillåtas att göra sin ‘community supervision’ i Florida. Se denna rapport.

Tarsey, som gifte sig i 2014, säger detta: ‘Jag fick en prövning, men jag avslutade aldrig min prövning eftersom den senare upphörde av domstolen (Se Minutorderna från Kalifornien i det blå’ nedladdningsfästet ‘nedan). Det fanns ingen ‘deal’ involverade i mitt uppsägning av prövning eller ändring av misdemeanor. Straffkod 245, enligt vilken jag dömdes, kallas en ‘wobbler’. Den kan bli debiterad som antingen en förseelse eller en brott mot domstolens eget gottfinnande. ‘

Sergeant på vapen Bennett sa om Tarsey vill vederlägga sig mot honom genom att jämföra förflutna, så var det. ‘Han kan vara min gäst, jag har inte gömt sig bakom ett annat namn. Jag sprang för republikanska statsrådsförvaltaren förra året. Jag har ingen oro överhuvudtaget som vill lägga ut något som är offentligt register.’

Sade Bennett, ‘Sanningen är, ingen part gör ett bra jobb med att vätta kandidater till officefor party office eller för regeringsbyrå. Vi faller ner på grund av bakgrundskontroller.