Kan inte vänta med att gå tillbaka till skidspår på Silver Star

Det var en upp och ner längdskidåkning på Silver Star Mountain Resort. Hjärta pounding ups och spännande nedgångar.

Ski Sheriff och Constant Companion Carmen checkade ut några av Starens nedre längdskidspår flera år sedan, men förra söndags utflykt med andra medlemmar i Central Okanagan Outdoors Club var helt annorlunda.

Klubben klassificerar ibland sina utflykter som ‘exploratory’ vilket kan innebära att ledaren inte har varit där nyligen eller alls. Eller ledaren planerar att utforska andra närliggande spår eller gå av spår. Det blir ett stående skämt på klubbmöten: ‘Åh, det är’ exploratory! ” Sheriffen föredrar alltid att gå med en ledare som vet vart han / hon går och kommer att ta alla till nytt territorium, nya synpunkter, nya intressanta platser och ovanliga geografiska funktioner. honom, Okanagan är full av dem som bara väntar på att bli upptäckta.

Förra söndagen, oklart för oss, hade ledare Marshall checkat ut sina föreslagna rutter veckan före, solo. Det imponerade verkligen sheriffen.

När vi kom fram till mötesplatsen bakom dagslottet samlades vi i en cirkel, presenterade oss och Marshall förklarade att vi skulle åka skidor tre slingor av de nedre spåren. Om någon blev trött kan han eller hon återvända till daylodge efter första eller andra slingan. Det omtänksamt ledarskapet och hans organisatoriska färdigheter imponerade Sheriffen ännu mer.

Vi satte oss först på Green Meadow Trail. Det kan vara förvirrande, eftersom spårkartan visar Meadow, Bridget Path och Blue Bella Vista, allt som kommer från Brewer’s Pond. Vår andra slingan var runt Sidewinder och den tredje, rullbana Tin Tin.

Den första ordern när du kommer till Silver Star är att ta tag i den spårkartan, lägga den så att den bara visar de nedre spåren, sätter den i fickan och refererar till den ofta tills du blir mer bekant med detta stora spårsystem.

Förra söndagen preparerades alla till en T. Det finns så många olika spår som du aldrig blir uttråkad. Eftersom vi hade några nybörjare med oss, försökte vi inte de svarta betygsspåren som är listade som en väg (förmodligen på grund av deras svårigheter). Men några av bluesna var mer som blåsvarta. Ingen föll men stigningarna var säkert ett träningspass.

Både sheriffen och CCC var som: ‘Wow, vi kan inte vänta med att komma tillbaka.’ Norden och cykelprogramschefen Shane Landreville har gjort ett bra jobb för att ge en toppklassig produkt för längdskidåkare.

Skidåkning över Wild Horseman’s Cabin tog också oss två tillbaka många år till våra förtjusta minnen av en Fondu Snowshoe-vandring med North Okanagan-naturisten Roseanne Van Ee när vi åkte till stugan för gott fondu och godis. Tillbaka till byn på en hästdragen släde. Marshall tycker alltid om att börja med en varm grön så vi tog Comet Express sex packa upp för Green Far Out längst till höger om Vance Creek-sidan av orten (ser upp och på spårkartan).

Därefter skedde vi på Sheriffens förslag varje gång i ansiktet: Far Out, Sundance, Whisky Jack, Little Dipper, Middle Dipper och Big Dipper tillbaka till daylodge för lunch. Det fanns ingen ny snö i några dagar men de preparerade körningarna var smidiga och snabba, perfekt för Sheriffens Super G-skidåkning. Flera medlemmar gick in i träden för att försöka hitta ospäckat pulver, eftersom snö började falla svagt.

Snön fortsatte att falla ännu tyngre under vår lunchtur så det fanns ett tjockt och växande lager av det mjuka pulvret på groomersna, som att flyta över toppen av mjukt vatten. Det skulle ha varit en perfekt himmel om inte för en kylig vind som blåser uppförsbacke.

Tips: himlen var mulet och den resulterande plana belysningen döljs ännu mer av den fallande snön. När du lyfter upp hissen, titta på skillnaden mellan belysningen av snön bredvid träden och i mitten av de breda öppna spåren. Om du inte kan se snöets konsistens och krusningar i mitten (men på kanterna) Gå Ner I Vikt På En Vecka blir den platta belysningen i mitten ännu värre när du är i. Det kommer att bli plötsliga upp och ner som tar dig av överraskning, som det gjorde oss alla.

För dem som älskar skidåkning och boarding ner de härliga tvillingstötarna på toppen av Whisky Jack, finns det ‘Slow’ tecken längs vänster sida nu. Nackdelen av den andra bumpen fylldes för några år sedan, så det är mindre spännande (och förrädiskt) som Går Man Ner I Vikt när sheriffen fick en blodig näsa från en vandrande landning. Från Ladies Day och Toonie Tuesday på Tube Town till Australien Dag Celebration Kör på fredag ​​var det många roliga aktiviteter.

I helgen är hela dagen Women’s (Ski) Academy och Slopes for Hope-fundraiser för det kanadensiska cancerförbundet idag och Männs Akademi är på söndag. Wild Horseman s heta choklad och middagsturer är idag och söndag den 7 februari på Mary Irwin Theatre i Rotary Center for the Arts, Kelowna.

Som ett ovanligt tillägg kan hon begära ‘Oscar Moment’ -musiken, hennes topp två eller tre låtar (titel och artist), så att arrangörerna kan spela sin favoritmusik när hon tar sig fram till scenen för att få priset.

Det blir intressant att se vad hon väljer en kajakssång som ‘Kelp, jag behöver någon, Kelp, inte bara någon, Keeeeellllppp!’ Massor av nyheter från Big White Ski Resort den här veckan.

Den andra årliga Big White Ski Club Intercontinental Cup hade ett rekordantal internationella deltagare från Nya Zeeland och Australien samt racers från Big White Ski Club.

Totalt 198 racers slog Dual GS Slalom kursen på Lower Paradise kör från den under åtta kategorin hela vägen till under 18. Denna roliga händelse är avsedd för lokala racers att bygga relationer med att besöka australiensiska och Nya Zeeland racing klubbar på och av kursen med en grill Viktminskning Tabletter lunch på Big White Ski Club hytt och prisutdelning i Happy Valley Day Lodge.

‘Vi’ är verkligen nöjda med hur händelsen har vuxit på så kort tid. I år var det större och bättre än någonsin, och tävlingsförhållandena var stora, säger Josh Foster, Big Whites regissör för snösporter.