Kan inte sluta döma pojkvänens unladylike dotter

Q Jag har träffat en underbar man, för några månader nu och det har varit riktigt bra. Vi har mycket gemensamt att vi båda skilde sig, lyckades och har vuxit döttrar.

Jag kämpar med att hålla ett öppet sinne om Len dotter, medan Becca är vacker och smart, är hon också, för någon i hennes tidiga 20-tal, uppfattad, sarkastisk och mycket öppen om sitt sexliv. Hon kunde inte vara mer annorlunda än mina döttrar, och medan jag vet att hon har rätt, tycker jag att jag tyst dömer sina val hela tiden. Hon engagerar sig också i riskfyllda sporter som rockand isklättring, som oroar Len mycket, men det låter hon inte alls störa henne.

Jag är rädd att min attityd kommer att bli uppenbar, så jag ändrar ganska hur jag känner till henne snarare än att bara gömma det. Hur gör jag det? Tyst bedömning

A Vänta en minut. Helt odlad Becca bör klättra för att hennes pappa Gå Ner I Vikt Snabbt gillar det? Hon borde begå en långsiktig man trots att hon inte är intresserad (och dessa fackföreningar är eländiga, oavsett om en man eller en kvinna tvingar dem)? Hon kan vara opinionated och sarkastisk, men bara om det stannar av hennes tidiga 20-talet?

Jag tar hundra Beccas över en mer 1955.

Du måste inte älska henne eller ens njuta av hennes företag, men snälla känner igen åtminstone:

Hur illa behöver världen Beccas och andra karaktärer. Hur dina egna döttrar idag skördar fördelarna med de orädda Beccas i går. Hur tråkig världen skulle vara om alla Beccas blev skamade i att gömma sig av människor som tror att brassiness är bara ett misslyckande av avel och smak.

Hur osejligt är det att döma andra, period, vars huvudbrott ska vara annorlunda än dig, som om din överlägsenhet är en given.

Återigen gillar hon henne inte? OK. Din prerogativ. Hon kanske har korsat linjen ändå mellan att vara hennes badass själv och söker uppmärksamhet åt det. Men det inte vad du citerade här, och inte vad du bedömer.

Vad du tycker om obehagligt om Becca låter som en 2018 remix av, så hjälp mig, Gå Ner ett Kilo I Veckan hon verkar inte som en dam. Och botemedlet för att döma är att internalisera hur fel det är att döma.

Så snälla ompröva.

Tack.

Q Min 33 år gamla son bor tre timmar bort. Han pratar i sex månader om att planera för stora semestrar i Island eller Mexiko, men jag kan få honom att begå semesterplaner. Om han inte vill att vi ska resa till honom för ett besök eller vill inte resa här, mår jag bra. Om han vill stanna hemma med sin flickvän (hon bjudit in), så är jag okej med det också. Jag vill bara veta så att jag kan göra planer.

Jag försökte prata med honom om det, men han sätter mig av med, inte säker än. aning varför jag kan få ett rakt svar? Det är svårt att planera runt någon som kan begå något sätt. Älskling men frustrerad pappa

En månad av planering är hur din son säger att vara noncommittal är hur din son säger förlåt. Det är inte hans bästa drag säkert, men det är inte bara hans som frågar någon som försöker underhålla dessa dagar hur många gäster som svarar sent på inbjudningar om de ens svarar alls.

Det räcker för att döda några vänskapar men inte, tror jag, tillräckligt för att dela en familj.

Så föreslå semesterplaner till din son, ge honom ett begränsat tidsfönster för att ge dig ett svar, då om han Gå Ner I Vikt På En Vecka fortfarande nekar att begå sig i slutet av det, fortsätt med egna planer och säg bara att han är välkommen att gå med dig (när det är möjligt ). Att den mest rimliga av alternativen han ger dig.

Det hjälper till att vara så flexibelt som möjligt, och som känslomässigt transparent: saknar dig. Vi hoppas att du kan gå med i oss för [semester]. Om inte, kanske en långhelg i februari?

Q Jag har en vän som har sett någon i ungefär ett år, och hon vill att han ska träffa mig. Vi har inga gemensamma vänner, så det skulle nästan säkert hända med bara tre av oss. För att göra saken värre, har de en något unik situation som jag verkligen inte tycker är bra, till den punkt som hon en gång övervägde bryta av och jag sa att jag trodde att hon borde. Det är inte den typ av situation där hon är i någon fara, och eftersom hon valde att stanna, försöker jag vara stödjande.

Jag vill helt enkelt inte ha en två på en kaffesession med dem. Finns det något som jag skulle kunna säga till henne, att jag hellre inte utan att skada hennes känslor? Squeaky Third Wheel