Kan helgdagar familjeevenemang över Kent

Familjattraktion Kent Life kommer att göra sitt lock till bylivet under helgdagens helgdag. Majdagens fester på arvsparken strax utanför M20, nära Maidstone, tar dig rakt tillbaka till länet landsbygdens rötter och det kommer att bli en årlig parade och kronprinsessa för maj drottningen.

Du kan också gå med i krigsflyggen eller prova någon maypole-dans, oavsett din ålder. Dessutom finns alla de vanliga attraktionerna, inklusive cuddle corner och åsna rider.

Se majdrottningen kronad och titta på traditionell dans till Tudor-musik på Hever Castle i helgen. Den historiska inställningen håller majdagfestivalen från lördag den 30 april till Bank Holiday Monday och där finns en mängd tullar och aktiviteter för hela familjen att engagera sig i.

Ljust Gå Ner I Vikt På En Vecka färgade band kommer att vara sammanflätade under den gamla majdagens Maypole dans och mytiska Jack in the Green kommer att leda en sedvanlig procession genom trädgården när han vaknar växterna för sommaren, med hjälp av barn och deras magiska klockor.

Det kommer också att finnas en måndagspass genom slottet, plus besökare kan utforska vattenlabb eller lekplatsen.

Som vanligt kommer det att finnas båtar att hyra från Edwardian båthus och den afrikanska drottningen ångbåt kommer att göra resor runt sjön. Trädgårdarna är öppna från 10.30 varje dag och slottet från middagstid. Med dans, te och tårta, en funfair, morris män och real ale vid King Arms på sidan av byns gröna, är dagen en underbar fest på engelska livet.

May Queen parade äger rum klockan 13.00, med Offham Dash kl 14.00. Då visar hunden klockan 14.45, följt av krigskriget klockan 4.15. På majdag och bankhelgdag kommer järnvägen att driva regelbunden service mellan Tunbridge Wells och Eridge.

Händelser till och med maj inkluderar chansen att se Paddington Bear på söndagen den 8 maj och Peppa Pig på söndagen den 15 maj.

Då återkommer Kids for a Gå Ner ett Kilo I Veckan Quid-erbjudandet på nästa helgdag och söndag den 29 maj och måndagen den 30 maj när barn kan resa för precis när de åtföljs av en vuxen, som reser för om du vill göra din egen tidtabell, du kan stanna vid High Rocks, besöka klipporna själva och få en bit att äta, eller du kan gå av vid Groombridge och ta 15 minuters promenad till Groombridge Place. Broadstairs May Fair, med utsikt över Viking Bay, kommer att löpa från lördag 30 april till Bank Holiday Monday i Victoria Gardens och promenade, med bås, en mässa, levande musik på bandstanden och lokala Sea Cadets och RNLI. Verksamheten kommer också att hjälpa till att samla in pengar till Broadstairs Water Gala. Mässan börjar klockan 10 på dagen.

Allt kul på mässan från dodgems till candy floss kommer att erbjudas på en funfair på Barton Point Coastal Park över helgdagens helgdag. Från fredag ​​den 29 april till Bank Holiday Monday hittar du roligt på Marine Parade, Sheerness.

En majdag procession huvuden från Whitstable Library i High Street klockan 11 till den stora omgivningen Whitstable Castle klockan 14 på Bank Holiday Monday. Evenemanget är organiserat av Whitstable Herne Bay Lions Club.

Dans, sång och tårta är en del av traditionella May Day aktiviteter så vad tycker du inte om? World Tree Music firar tillfället på Great Tree puben, Ramsgate på festivalen på lördag den 30 april, med alla tre från 8:00. Det markerar också lanseringen av Folk Rock Duo senaste albumet Dancing On The Wheel of Life.

Bläddra i vintage smycken och mode till antika textilier och möbler på en mässa lördagen den 30 april på St Mary Hall, Oxford Street i Whitstable på Mainwaring Viktminskning Tabletter Seaside Brocante mellan 10:00 och 16:00. För detaljer ring 01227 773037.