kan ha varit en orsak till statsrådet att låta Rowe använda medel

Den militära bakgrunden i NSW RSL: s statsråd kan ha bidragit till att de inte ifrågasatte deras ledares beteende, en advokat för en korruptionsförfrågan på välgörenhetsorganisationen sade.

Seniorrådgivaren som bistår undersökningen om missbruk av välgörenhetsfonder sa att det fanns en reticens hos RSL för att fråga befintliga praxis.

‘Det verkar ha varit en kultur inom dessa organisationer om att man inte har ifrågasatt eller testar, utan att helt enkelt acceptera saker som saker alltid har varit’, säger Anthony Cheshire.

‘Den militära bakgrunden kan ha varit en faktor i detta.’

Den ärade Patricia Bergin SC, som ordnade förfrågan, sade också att välgörenhetsorganisationen inte ifrågasatte tidigare president Don Rowes beteende.

Undersökningen hade hört Mr Rowe missbrukat ett RSL-kreditkort och gjort olämpliga kontantuttag.

‘Det tycktes vara en farlig kultur av’ presidenten Gå Ner I Vikt Snabbt säger det, det måste vara rätt ‘och inte ifrågasätta Gå Ner ett Kilo I Veckan presidenten så att den kultur som var på plats [var] en president som effektivt sprang allting,’ sa hon.

‘Wholesales misslyckande’ av NSW RSLMr Cheshire sade att pengar ‘otillbörligt spenderat’ av Rowe delvis berodde på insamling av insamlingar.

‘Statssekreterarens utgifter, emellertid särskilt på hans RSL-kreditkort, betalades automatiskt och utan tillsyn åtminstone mellan juli 2007 som början av villkoren i denna utredning och 2014 när Rowe avgick,’ sa Cheshire. .

Mr Rowe avgick 2014 och bad om ursäkt Går Man Ner I Vikt för hans misslyckanden tidigare i år.

Den nuvarande statssekreteraren James Brown sade att välgörenheten hade upphört med insamling av fundraising för nu och skulle inte sälja vallmor på Remembrance Day på lördag.

De offentliga utfrågningarna avslutades formellt i slutet av oktober och en slutrapport kommer att lämnas till ministern för innovation och bättre lagstiftning i början av nästa år.

Cheshire sade att ministern bör informeras om att det fanns ‘en helhetsfel av dessa organisationer att uppfylla sina skyldigheter för insamling av insamlingar’ och statsregeringen skulle vara berättigad att upphäva sina insamlingsrättigheter.