Kan du ta ditt barn ut ur skolan för en semester och ska du

Du var antingen det barnet eller du var avundsjuk på det där barnet: den vars föräldrar plockade dem ut ur skolan för att besöka Disneyland, eller se pyramiderna, eller ens leva i Tokyo i några månader.

Men från den här månaden i Tasmanien har reglerna skärpts. Det är kvar föräldrar som oroar sig för att de skulle kunna möta böter eller juridiska strider om de bryter dem.

Vad har hänt i Tasmanien? Tidigare fanns det mer utrymme för skönsmässig bedömning: en skolprincip kunde godkänna frånvaro som var för ‘någon rimlig orsak’, vilket kan innefatta utomeuropeiska helgdagar.

Men nu säger reglerna att eleverna i huvudsak endast kan ursäkta sig för sjukdom eller oförmåga.

‘Utbildningsdepartementet uppmuntrar starkt familjer och vårdgivare att planera familjesemestrar och andra undvikbara frånvaro under de tre månaderna då ett barn inte är skyldigt att gå i skolan’, sa en talesman.

Vad är situationen i resten av landet? Reglerna skiljer sig från stat, territorium av territorium.

I New South Wales och Queensland är familjer avskräckta från att ta semester på medellång sikt. I Victoria sägs det vara acceptabelt när det finns förhandsmeddelande. Reglerna är mindre tydliga på annat håll.

Rebecca English, en utbildningslärare vid Queensland University of Technology, förklarade hur reglerna skiljer sig från staten i en artikel för The Conversation.

Finns det något som skolor faktiskt kan göra för att stoppa dig? Enligt Dr English, egentligen inte.

‘Jag har aldrig hört talas om böter,’ sa hon.

Dr English säger att skolor kanske inte är nöjda med att föräldrar tar sina barn på semester i mitten, och kanske får sparka upp, men det finns inte mycket mer de kan göra.

Hon säger att det beror på att föräldravalet är inskränkt i utbildningslagstiftning över hela landet, och det är dessa lagar som tillåter föräldrar att välja privat eller hemskolning över statlig utbildning.

‘Om lagen säger att vi har rätt att välja skolan för våra barn, säger lagen att vi har rätt att välja vad som är bäst för deras utbildning, säger Dr English.

‘Du kan inte ha en utan den andra.’

Hon säger att hon känner till en familj som ville ta sina barn ur katolsk skola för en resa till Vanuatu. Skolan berättade för dem att de inte kunde, men i slutändan var det ‘all bluster’.

Dr English säger att eleverna till och med kan tas ut av skolan under ett helt år utan att behöva göra Gå Ner ett Kilo I Veckan hemskolan.

Men det kan bli konsekvenser, eller hur? Dr engelska sa att det kan finnas allvarliga akademiska konsekvenser, särskilt om frånvaron är under högskolornas högskolor.

Hon säger också att planerade frånvaro är en sak; truancy är en annan.

‘Om ditt barn bara går Går Man Ner I Vikt och går till köpcentret och hänger ihop i flera veckor i taget, så är det annorlunda för föräldern att välja,’ sa hon.

Men även då säger hon statens makt att göra något åt ​​det är begränsat av omständigheterna hos föräldern. Till exempel kan vissa föräldrar tvingas på ett kontantlöst välfärdskort till följd av deras barns förskingring, men detta straff kommer inte att tillämpas på en rikare förälder.

Det finns också böter för truancy, men 2014 Forrest Review fann att dessa inte användes:

‘Antalet böter som åläggs föräldrar för fall av truancy av en viss stat eller territorium regering under en tolvmånadersperiod är mycket låg, men förekomsten av truancy är mycket hög.

‘Detta verkar vara försiktig försumlighet av regeringar och ett vägran att genomdriva sina egna lagar. I Victoria är det till exempel rapporterat att det inte har funnits några dödsböter alls sedan 2006. I Queensland 2011 var bara två böter införda, men 36 000 studenter saknade bara 20 dagar eller mer i skolan under det första halvåret av det året. ‘

Det finns också gränser för hur länge ett barn kan sakna skolan. Utbildning är obligatoriskt i Australien och föräldrar kan få böter eller rättsliga åtgärder för att inte följa.

Vad ska du göra om du vill ta ditt barn ut ur skolan för en resa? Dr English säger att du borde närma sig läraren först och låta dem veta.

‘Det skulle vara bra att varna honom / henne du kommer att skicka ett e-mail till dem och huvudmannen låter dem veta vilka datum barnen kommer att vara iväg, var de ska gå och något arbete du planerar att göra medan de ‘är frånvarande’, sa hon.

Också: Var artig.

Finns det ett argument för att ta barn i skolan i korta Viktminskning Tabletter perioder? Dr English tycker det.

‘Vi behöver ha en konversation i landet om vad det innebär att vara välutbildade: är det att de gjorde det bra på standardiserad testning eller är det ett djupare engagemang i världen?’