Kan du ge en valp från Basildon Dogs Trust ett hem

Hundar Förtroende uppmanar potentiella hundägare att komma ihåg sin ikoniska slogan ‘En hund är för livet, inte bara för jul’, efter att ett val av valpar har lämnats in till Basildons baserade rehoming center under de senaste två veckorna.

Välgörenheten har välkomnat sex valpar under sex månaders ålder utan något eget fel, med överlåtelsearaktioner som tyvärr inkluderar tidigare ägares ohälsa.

Pussens pussar är Chico Pomeranian Chihuahua Cross, Rosie Cavapoo, Poppy Jack Russell Terrier, Bertie Poodle Jack Russell Terrier Kors, Bruno Den Engelska Bull Mastiffen och Sten den Sibiriska Husky Malamute Cross.

Lisa Cooper, Rehoming Center Manager hos Dogs Trust Basildon, sa: ‘Vi har sett en oroväckande ökning av valparna som överlämnas till oss inom de senaste två Gå Ner I Vikt Snabbt veckorna, tyvärr för det mesta på grund av ägarens ohälsa.

‘Det är lätt att se valparnas söta överklagande, men du kan lätt underskatta nivån på omsorg och uppmärksamhet som de kräver att de är’ förtjusande, om än en handfull! ‘

‘För att undvika dessa olyckliga situationer,’ uppmuntrar vi potentiella köpare att se till att de ‘har noggrant tänkt på verkligheten hos hundägande innan de rusar in i att lägga till en fyrbenta vän till familjen.’

Medan vallmo, rosie, sten, bruno och Bertie alla överraskande har blivit knäppta av nya adoptrar söker Chico fortfarande efter nya ‘paw hyror’.

Välgörenheten är Går Man Ner I Vikt tilltalande för erfarna valpägare att komma fram och erbjuda den vänliga fyra månaders gamla valpen Gå Ner ett Kilo I Veckan ett kärleksfullt hem.

Liten men mäktig Chico är en leksak fanatiker som älskar att vara centrum för uppmärksamhet. Helt nyfiken chap söker han aktiva adopterare för att hålla fast vid sina energinivåer. Chico kan leva med barn i åldern 11 år och kommer att behöva sina nya ägare runt hela tiden, eftersom han älskar människor. Fräck Chico kunde leva med en annan lekfull hund; men han är inte kattprövad.