Kammaren driver dagordningen i Atlanta

VALDOSTA Förnya skatteresemestern, stödja jämställdhet mellan murstens- och mortelhandlare och online-återförsäljare och säkerställa tillräcklig finansiering för pågående transportprojekt låg högst upp i lagstiftningsförteckningen över prioriteringarna för Valdosta Lowndes County Chamber of Commerce under en nyligen Atlanta besök med lagstiftare.

Kammarens regeringskommitté mötte statsrådet sena Ellis Black and Gå Ner I Vikt Snabbt State Reps. Jason Shaw och John Corbett den 31 januari för att övervaka framsteg på kammarens högsta prioriteter för lagstiftningsperioden 2018, enligt kammare tjänstemän.

‘Vi har tur att ha pro affärsledare som arbetar hårt för vårt område,’ sa Gays ordförande John Page. ‘Mötet i Atlanta var en utmärkt möjlighet att checka in med våra lagstiftare om de frågor som är mest viktiga för våra kammarmedlemmar.’

Försäljningsskatten semester avbröts 2017, vilket medför en stor förlust för Valdosta-återförsäljare.

‘Valdosta Mall återförsäljare Gå Ner ett Kilo I Veckan betraktar helgdagskvällhelgen som en andra jul när det gäller försäljning’, säger Tim Nolan, chef för Valdosta Mall.

‘Utan 2017 års Georgia-skattesemester’, berättar Nolan att staten Georgia förlorade mer än Går Man Ner I Vikt 200 miljoner dollar förra året. Återförsäljare förlorar försäljningen, detaljisterna förlorar timmar och löner och konsumenterna förlorar besparingar på tillbaka till skolan. ‘

Georgia gränsregioner, som Lowndes, står för att förlora mest, eftersom grannländerna, som Florida, Tennessee, Alabama och South Carolina, har säljskatthelger som drar detaljhandeln dollar ur Georgien.

Corbett och Shaw leder anklagelsen i Georgia Legislature för att komma tillbaka till skolans momsskattlov förnyad 2018, 4 och 5 augusti.

‘Det är ett uppåtstridigt slag i lagstiftaren, men vi känner oss till att försäljningsskattens semester gynnar både familjer och företag,’ sa Corbett.

‘Kammaren uppskattar våra lovgivares ansträngningar om detta och andra viktiga affärsproblem’, säger Paul Hamilton, som är ordförande för utskottet för ekonomisk utvecklingskommitté för kammaren. ‘Vi har en proffeselegation som representerar oss i Atlanta.’.