kalori vispad grädde

Den flytande kvarlevan från långsam matlagning av bönor och baljväxter kallas (vatten på latin), och det är ett vetenskapligt mirakel om du frågar mig eftersom det piskar upp i en kuddefluff på några minuter. Du har förmodligen lite sittande på din pantryhylla så mycket, och du har förmodligen kastat bort den här tiden. Inte längre.

Piskad aquafaba har gazillionanvändning, särskilt i veganvärlden, där den användes som ett Går Man Ner I Vikt äggbyte i bakverk och maränger. Faktum är att om du är vegan anser du förmodligen att det är gamla nyheter.

Mitt personliga favorit sätt att använda aquafaba är som en låg cal piskad topping, som kan klä upp en efterrätt, eller tjäna som en bas för en fluffig mousse (tänk pumpa mousse för semestern).

Dollop idag recept, en pumpa paj spice version, på en latte, eller på äpple eller pumpa paj. En halv kopp aquafaba har cirka Gå Ner I Vikt På En Vecka 50 kalorier, och det piskar upp i ca 8 koppar topping. Ja, du kommer att vilja lägga till lite socker där inne, så att du inte klarar av dina semesterpisar med bönspisk, men du kommer fortfarande framåt över kalvräkningen.

Om du är som jag, har du redan tagit en burk bönor från ditt skafferi till belastning och prova detta. Här är några tips från grävningarna. Ljusfärgade bönor fungerar bättre än mörka bönor (som svartbönor). Vita bönor som cannellini eller stora norra bönor har en mildare, mindre smakfull smak än garbanzo bönor. Men garbanzo bönor brukar ha mer vätska i burken, vilket innebär att en burk kan mata en folkmassa.

Aquafaba piskad topping kommer inte att vara lika stabil som vispad grädde, så tillsätt en stabilisator, t.ex. pulveriserat socker eller grädde av tartar, och servera det inom 30 60 minuter piskning. Du behöver piska i 10 minuter så en stativ mixer är verkligen vägen att gå. (Om krämen bryter kan du dock piska upp det igen, inga problem.)

Slutligen, för att ta itu med din huvudsakliga oro: du kommer att vilja täcka den lilla bönsmak. En blandning av mandel och vanilj extrakt tillsammans med lite lönnsirap fungerar bra, även i små mängder. Jag tror att detta kan bli en av dina favorit semesterbyte.

PUMPKIN SPICE LO CAL WHIPPED TOPPING

Mängd: Ca 8 koppar vispad topp

Torka burken med bönor, reservera all bläckfisk (kallad aquafaba eller vatten och Gå Ner I Vikt Snabbt placera i en mixerskål). Använd bönor för ett annat recept. Använd trådanslutningen, blanda högt till mycket skumt, ca 2 minuter. Resterande ingredienser och piskar på hög hastighet tills den är mycket silkeslen, krämig och fast, ca 10 minuter. Motståndskraften att sluta piska tidigare, eftersom blandningen blir stabilare med full piskning. Servera inom 30 minuter, kyl om det inte serveras direkt .

Kockanmärkningar: Om grädden sitter tillräckligt länge så att det börjar bryta (som i timmar eller till och med över natten), piskar du det helt enkelt igen! Du kan göra denna toppning till en pumpa mousse genom att blanda i 3/4 kopp pumpa puree och lite mer lönnsirap. Sked i parfait koppar. Servera genast, eller kyl i upp till 2 timmar.

Näringsinformation per portion: 386 kalorier; 147 kalorier från fett; 17 g fett (11 g mättat, 0 g transfetter); 50 mg kolesterol; 245 mg natrium; 56 g kolhydrat; 5 g fiber; 31 g socker; 3 g protein.