En sport reporter i en mans värld

våren kom, och det var en uppenbarelse, säger hon, uppe på hennes köksö i Edina. brun och vit värld ändras till grön och blå och gul. Jag ser tulpaner! Jag ser baby ankor gå över gatan!

Tafoya, nu 52, är känd över hela världen för sin sportrapportering och OS-täckning, men har fortfarande varit kvar i Minnesota. Varje söndagskväll under proffsäsongen beskriver hon scener som hon beskrivit våren och slår en söt plats mellan konkret rapportering och autentisk entusiasm för att få en tittare att känna sig informerad, men också charmad.

År 2000 giftes hon med Mark Vandersall, finansanalytiker i Minneapolis, efter att en gemensam vän introducerade dem. Vandersall var en tidigare basebollspelare för University of Minnesota, och hans far var en defensiv samordnare för Gophers som kastrera och guld.

De var avsiktliga för en familj, men Tafoya hade två missfall. Då misslyckades hon med tvillingar. In vitro-fertilisering arbetade, och Tyler, nu 11, föddes. Hon fortsatte att arbeta på ESPN, fick plommonuppdrag och arbetade som sidolinjesporterare för Night Football. Men hon var borta långt mer än hon var hemma. En dag under 2008 ringde hennes mobil på en pumpa lapp med Tyler.

Första gången jag var på provade han mig med dessa förolämpningar, och jag skrattar åt allting idag, så vi slår av det, säger hon. Hennes åsikter övergår till och med på hennes Twitter-konto, till exempel i augusti när hon anknöt till en artikel i Washington Examinator: brev som uppmuntrar studenter att avslå omfamna ideologisk mångfald.

Hon sa att NBC Sports är bra med hennes politiska förtal, men bad henne att ta bort sport från hennes Twitter-bio. Det lyder: Sport Reporter. KQRS-bidragsgivare. Vill du vara Stoic. Jakt på civilitet.