En speciell dag på hemorten

Jag har aldrig ansett att vara Tim ‘Tool Man’ Taylor. Faktum är att jag säger att jag är mer Rip Taylor än Tim Taylor, utan konfetti och dålig auktoriserad. Naturligtvis kan jag inte vara mycket av ett verktyg mannen, men det hindrar mig inte från att försöka. Försök, fel och Google har gjort det möjligt för mig att göra ett antal saker.

För några veckor sedan blåste en storm genom hemorten i Tallapoosa County. Med det kom kraftiga regn och starka vindar. Åtminstone antar jag att det gjorde det. Jag tog lite sömnhjälp och sov helt igenom den. Jag var lite under vädret och stannade där uppe, så jag skulle inte riskera att få barnet sjuk. Hur som helst vet jag, som farföräldrarna skulle ha sagt: ‘Det kom upp ett moln’ och skadade taket till ladan .

Därefter kom semesterens kaos tillsammans med det extrema kalla vädret. Enkelt uttryckt, det var ett tag innan jag kom runt för att sätta på mitt verktygsbälte. När jag äntligen fick det på, gick jag till jobbet. Jo, jag försökte ändå.

Olin, en livslång familjemedlem, stannade och chattade mig i ungefär en timme, och jag njöt av varje sekund. Han stannade bokstavligen bara mitt på vägen och stängde av sin lastbil.

Ruby och jag stod precis där. Hon började utforska ett par gånger, men kom alltid tillbaka inom några minuter. Under vår konversation körde bara ett fordon och det var landdistriktsleverantören. Han slutade inte. Han fortsatte bara. Jag gillar verkligen att vara ute i landet.

Min pappa var bokstavligen född på hemorten långt tillbaka 1945, så det är speciellt av många anledningar. Jag är säker på att han tillbringade mycket dagar i och runt ladan. Olin fyllde mig på mycket information som jag aldrig visste. Min pappa dog när jag var 8 år, så jag lär mig alltid nya saker. Han har många fler berättelser att berätta, och jag kan inte vänta med att höra dem.

Jag klättrade äntligen till ladugårdstaket. Jag kunde ha skalat min väg uppe på väggen, men jag försökte vara säker och tog stegen. Ruby stannade med mig hela tiden. Hon verkade legitimt orolig. Jag skulle aldrig ha tagit upp den här uppgiften själv, men Ruby är smartare än Lassie någonsin var, så jag är säker på att hon skulle ha tagit vägen för att berätta för mamma om jag hade haft någon olycka.

Lyckligtvis var den enda olyckan jag upplevde en rip i mina tre år gamla, 14 jeans. Jag måste vara mer försiktig med de slumpmässiga naglarna. Ripped kött eller riven jeans? Jag tar den senare.

Jag var tvungen att omorganisera fyra långa bitar av aluminium, men det var lättare sagt än gjort. Jag är inte rädd för höjder, men jag är rädd för att falla genom taket på en försvunnen gammal ladugård. Jag var smart över det och försökte sprida min vikt lika jämnt som möjligt. var mer än vad jag brukar bära runt, så det fanns mycket spridning.

Jag fick äntligen det gjort, och när jag gjorde det satt jag bara där. Jag har aldrig sett hemorten från den utsiktspunkten. Resten av familjen kallar det ‘Terrapin Slide’, eftersom allting alltid rörde sig så långsamt där borta. Jag kommer ihåg att rida hem från kyrkan med maw maw och tasspott i hans ’57 Chevy. Det tog honom 10 minuter att komma dit. Kyrkan är bara en mil uppför vägen. Jag är bara lite överdriven.

I mitt sinne kunde jag se det hårda arbetet, roliga tider och kärlek som kom ut från hemmet. Det tog tillbaka stora minnen av dem som inte längre är med oss. Jag ringde till och med en kusin och pratade med honom för en stava när jag satt ovanpå taket. Vad ett speciellt ögonblick det var.

När jag förberedde mig för att klättra uppför trappan märkte jag att jag inte hade överlappat aluminiumet ordentligt och var tvunget att börja överallt. Jag tänkte inte. Jag hade tid.

Vad borde ha varit ett timmes långt projekt förvandlas till en alldays affair. Det var okej men. Jag hade en underbar tid, fick jobbet gjort och inte dö, och för vad det är värt, har jag inte ett verktygsbälte, men det låter riktigt coolt. Kanske en dag får jag mig en, men först måste jag få ett nytt par jeans. Det är det enda bra paret jag har.