En siciliansk twist på semesterunderhållande

När det gäller att förbereda en spridning för en semestersamling, kan vissa se till traditionella vinvarianter som Chardonnay eller Cabernet Sauvignon. Men eftersom semestern traditioner blir mindre traditionella, kan du också gräva ut i ditt urval av viner.

Producerad från Siciliens inhemska druvor, erbjuder viner från Sicilia DOC ny smak, kvalitet och variation. Vinerna kommer till liv när de kombineras med en variation av semesterrätter.

Med en låg alkoholprocent och fruktiga anteckningar kan ett alternativ som Grillo vara en favoritfavorit på alla semestrar och göra en perfekt värdinna gåva. Detta vita vin innehåller anteckningar av vita persikor och grapefrukt och kan para bra med skaldjur aptitretare, bakade grytor, vegetariska sidor eller en välkänd sicilianska maträtt som denna gröna bönan och blodorinsallad.

För gäster som letar efter ett graciöst rött vin

Ett modernt tag på Pinot Noir, Frappato är ett lätt till medium kroppsvin med en långvarig friskhet som är persistent och balanserad med noter av körsbär och jordgubbe. Detta vin passar bra med både vitt och mörkt kött av smakrika semesterkalkoner och pasta , pizza, rostade kött, potatis och ostar.

För vänner som gynnar en komplex röd

För gäster som föredrar Cabernet Sauvignon eller Merlot är ett alternativ som Nero d ‘Avola ett bra alternativ, med aromer av mogen körsbär, ros, söt kryddor, lakrits och kakao. Som en gå till rött vin passar det bra med ett starkt stekt köttfärs, rostat kött, lamm, pizza och pasta.

Green Bean and Blood Orange Salad

Recept med tillstånd av Wines of Sicilia DOC

Salt2 pounds tunna gröna bönor6 blod apelsiner1 / 4 kopp balsamvinäger1 matsked honeypinch av röda paprika flakesmaple sirapmjöl

Tillsätt salt till stor kruka med kokande vatten. Tillsätt gröna bönor och koka tills det är mjukt och ljust grönt. Tappa bönor i kolv och överför till isvatten för att svalna. En gång sval, töm och torka med handduk.

Skala fyra apelsiner och ta bort vit pith. Arbeta över skålen, skär mellan membran för att lossa sektionerna i skålen. Zest en kvarvarande apelsin och saft båda ojämna apelsiner; reservera zest. Överför juice till kastrull och tillsätt ättika, honung och pepparflingor. Låt koka sedan simma över måttlig värme tills den sänks till sirap, 10 minuter. Säsong med salt.

I stor skål, kasta bönor, orange sektioner och 3 matskedar vinäger sirap. Överföring till serveringsplatta; drizzle med lönnsirap, mandel och orange zest.

Par som serverar ett glas Grillo.

ArticlesVictim av uppenbart mord på South Irby Street identifiedFlorence man bland nio sexmänniskor dömda till federal fängelsetidFlorence vänner att dela veckan är hemlösaFlorence polisen, coroner undersöker tydliga mord på South Irby StreetEllis avgår som West Florence boys ‘basketboll Träffar debiteras med DUI efter att ha kraschat fordonet i Lake City dansstudioMark Anthony Phillips Efter 48 år stänger Normans Gun Exchange i EffinghamWoodberry för att gå ner som West Florens AD vid skolårets slut, kommer att förbli Knights ‘fotboll coachPratt inte längre West Florence s volleyboll tränare