En semesterstrid på kvarteret

Tre Niagara Falls-familjer kommer att slåss denna semestersäsong.

Beväpnad med en $ 5 000-budget och en tidsfrist på 48 timmar, kommer två Niagara Falls-lärare och en brandkårare att konkurrera som en del av HGTVs senaste serie ‘Holiday Battle on the Block’.

‘Det är ett fint fokus på staden, det visar att det fortfarande finns några vackra samhällen att bo i’, säger John Asklar, en brandman i Niagara Falls. ‘Budgeten är mer än jag någonsin spenderar, och det hjälper oss att visa vårt område på nationell tv.’

Asklar sa att den största utmaningen var tidsbegränsningen. Han sa 48 timmar var inte mycket tid, särskilt med ett antal butiker som såldes ur många dekorationer.

Varje familj fick hjälp av ett team av professionella snickare och värd Kim Myles, vinnaren av HGTV-serien ‘Design Star’.

‘Vi har några saker upp på ärmarna,’ sa Kate Muldoon, en lärare vid Niagara Falls High School. ‘Vi vill få samhället att komma ut för att avslöja (idag), för att se allt det hårda arbete vi har lagt in i våra hus.’

Alla deltagare har också anlitat familj och vänner att sätta sina projekt tillsammans.

‘En av utmaningarna kom fram med ett designtema och att kunna se till att din vision kommer till liv utan att kunna tända lamporna’, säger Rich Meranto, som också undervisar vid Niagara Falls High School. i dag.

Familjerna har alla barn i femte klass på Maple Avenue skolan, vilket har ökat till konkurrenskraften för showen.

‘Alla skräp pratar i skolan, och det gör tävlingen mycket roligare,’ sa John Muldoon.

Meranto noterade att han varit en vän med de andra familjerna i ett antal år och sa att tävlingen är ett sätt att lysa på DeVeaux och staden Niagara Falls.

‘Jag är stolt över mitt samhälle och min stad’, sa han. ‘Detta är ett sätt att visa upp DeVeaux för världen.’

Meranto sa att dekorera för semestern har blivit en familjeaffär och vill att det ska vara något som hans familj kan se tillbaka på 20 år från nu.

Husen kommer att bedömas av Myles, stadsadministratör Donna Owens och Niagara Parks talesman Angela Berti. Gemenskapen uppmuntras att delta.

Familjerna valdes från en casting-sökning över nordöstra. HGTV kommer att börja filma i Youngstown den 15 december och har tidigare filmat i södra Ontario.

‘Det här är en stor gemenskap, vi älskar att leva här,’ sa Muldoon. ‘Denna show är ett sätt att presentera DeVeaux och lägga tonvikten på skönheten som fortfarande finns i Niagara Falls.’