En semesterkaka med mindre socker

Delvis kryddat med de varma, doftande kryddorna med pepparkakor och laddad med bitar mörk choklad, de har också en tydligt ny smakvridning som gör dem perfekta för semestern. Ta dem, njut av dem och ge dem som gåvor, för att de bara är utsökta och uttrycka kärnan i säsongen. Det är också trevligt att veta att de är bättre för dig, med olivolja, helkornsmjöl och mindre socker än de flesta kakor. De är de perfekta kakorna för att representera min önskan till dig för en lycklig, hälsosam semester. GINGERBREAD CHOCOLATE CHUNK BISCOTTIFor några av ingredienserna som används här, hittar du olika viktekvivalenter för koppar och gram i olika onlinekällor; Vi använde mängderna i gram enligt listan (per King Arthur-diagrammet). FÖRSIKTIGT: Biscotti kan förvaras i en lufttät behållare vid rumstemperatur i upp till 10 dagar. 1 1/4 koppar (120 g) helvete konditorivaror eller vanlig helmjölmjölk 1 kopp (120 g) allmjölksmjöl 1 1/4 tsk (6 ml) slipat ginger1 1/4 tsk (6 ml) malt kanel 1 tsk (5 ml) bakpulver 1/2 tsk (2 ml) salt 1/2 kopp (125 ml) olivolja 1/2 kopp (100 g) granulerat socker 1/4 kopp (53 g) packat mörkbrunt socker2 stora ägg1 / 2 kopp (85 g) hackad mörk choklad (60 till 70 procent kakaosubstans) Förvärm ugnen till 350 grader. Linjer ett bakplåt med pergamentpapper eller en silikonfodral.2. Vispa ihop mel, ingefära, kanel, bakpulver och salt i en medium skål.3. Kombinera oljan, sockerarterna och äggen i en blandningskål, vispa tills de är väl kombinerade. Tillsätt de torra ingredienserna i tre eller fyra steg, omrör tills de är väl införda. Tillsätt choklad, omrör för att fördela jämnt. Dela degen i halva; placera båda portionerna på bakplåten och forma dem i en logg som är 6 tum lång och 3 tum bred, så att loggarna är åtskilda 3 tum från varandra. Baka i 30 minuter, tills det är guldbrunt och fast, överför sedan till ett trådställ (på bakplåten) och låt svalna i 15 minuter.5. Minska ugns temperaturen till 300 grader. Om du använde pergament för att ställa in bakplåten, byt ut den med en ny bit.6. Överför loggarna till en skärbräda. Använd en serrated kniv för att skära varje logg tvärs i 8 eller 10 skivor (beroende på hur tjock du gillar din biscotti). Lägg skivorna på bakplåten på en av sina skurna sidor; baka i 15 minuter tills rostat och lättbrunet. Överför till ett trådställ för att kyla helt.