En semester transaktion

Det var två veckor före julen och jag hade känt den heliga helgedomen i helgen sedan min resa till Branson, Missouri, julshow i början av november. Jag hade ständigt haft min hushållshalo i veckor och när jag förberedde mig för en resa till mataffären klädde jag på att passa mitt humör.

Efter noggrann tillämpning av min smink och en röd topp över svarta jeans var den sista handen en mycket vacker Santa hatt som köptes i Branson för mer än vad jag normalt skulle spendera för en. Det glittrade. Jag kände mig ganska hämtad i min juldud och visste att jag förmodligen skulle se bättre ut än de flesta andra octogenarians jag skulle träffas i affären. Ja!

Och ja, folk som driver sina vagnar upp och ner i gångarna fyllda med semestermatsmissningar skulle le över mig och säga, ‘Älska hatten!’ Halvvägs genom shoppinghändelsen närmade sig en gentlem mig och ut ur det blåa: ‘Skulle du sälja din hatt?’

Jag blev förvånad över att han verkade orolig. Jag sa, ‘Det var inte billigt, och jag är inte säker på att du vill betala vad jag kommer att be om det.’

‘Hur mycket?’ Han sa. ‘Tjugo dollar?’ Han gav det en närmare titt.

‘Det handlar om vad jag betalade för det.’

Han sa, ‘Jag kommer vara tillbaka, vänta här!’

Det var inte tre minuter senare, närmade han mig tillsammans med en annan kollega som hade på sig röda jultomtenbyxor och en vit T-shirt. De såg ut att vara i mitten av 40-talet och talade väl. Pekande på min hatt sade han, ‘Där det är hon vill ha $ 20 för det. Vad tror du?’

Den andra mannen når tillbaka, drar ut sin plånbok, händer mig en $ 20-faktura, de tackar mig, slår på sina klackar och skyndar ut ur affären, min Santa hatt satt fast på huvudet på mannen som bär en halv av en jultomten kostym.

Jag antog att de var frivilliga arbetstagare som var skyldiga att dyka upp vid en funktion i Santa Claus regalia. Men Santa antingen förlorade eller hade ingen hatt, de stannade i mataffären för att köpa en bra 99 cent Santa hatt bara för att finna att det inte fanns någon i lager (jag observerade det för att vara sant). I desperation fann de en på huvudet på en fin, liten, vithårig dam med julens ande och köpte den rätt av huvudet. Hur lyckligt är det? Tack Herre!

Efter det faktum tänkte jag: ‘Åh, varför tog min julsång ut till en punkt där jag skulle erbjuda hatten till dem som en gåva.’ Skulden sjöng inte. Men jag älskade det faktum att min hatt löste någon s problem. Förutom jag hade köpt två och hade en annan precis som hemma.

För många år sedan gav jag en julfest till alla änkorna i vår kyrka. Vid ankomsten till vårt hem presenterades de med en halo att bära på kvällen. De älskade det.

Min man hade tillbringat timmar med att designa och göra halo av tråd och glitter, och sedan dess har jag en halo under december månad bara för att jag tycker om hur det känner mig. Snarare änglalikt.

Min familj har använt dem vid julmiddagar i flera år. Jag har delat dem vid sammankomster med vänner och när jag var övervakare av kirurgisk postenheten vid Valley Baptist Medical Center fick jag min sjuksköterska att bära dem på julafton.

Det var sent på kvällen den 24 december när en av sjuksköterskorna som bär hennes halo gick in på patientens rum för att administrera ett läkemedel. Hon väckte patienten, som tittade en titt på henne som stod bredvid sängen med en halo och tyckte att hon hade dött och gått till himlen. Hon gjorde lite av en ruckus, trots att hon var på ‘rätt plats’, var hon inte redo att gå ännu !!

Mina haloer är lite slitna och luriga nu från slitage, men jag har ett par som fortfarande är i tjänst. Jag har hittat genom åren, alla älskar att bära en halo!

ArticlesLady Hornets hoops coach Pinellafie Johnson retiresI 45 northbound banor som ska stängas denna helgNew HISD superintendent tittar på distriktets framtidThere är så mycket pågår runt Huntsville under våren9 Nya Waverly-pojkar, tjejer utvalda till alla distriktets basketlagCouple hittades döda i stugan Tisdag identifiedOUTDOORS: East Texas fiske rapport för 8 mars 2018Real estate erbjudanden gått felJoe Clements vald till THSCA Hall of FameHuntsville Polisen fortsätter bankrøver undersökning