En semester som hjälper traditionen

Tillhandahållet av WorldNowGoose var en uteserverad maträtt på det viktorianska julbordet, berömt famously i Charles Dickens A Christmas Carol. Och även om Hanukkah är över, bör det noteras att gåsen också gynnades vid semesterbordet för många generationer östeuropeiska judar. Goosen förtjänar klart status som en favorit bland många traditioner. Men amerikanerna verkar ha förlorat sin smak för gås om de någonsin en till att börja med. ligger i närheten av en tredjedel av ett pund. Jämför det med 87 pund kyckling den genomsnittliga amerikanska äter på ett år. De är faktiskt fåglar av en annan fjäder. Även om gås anses vara ett vitt kött, verkar dess bröstkött mörkare än kyckling eller kalkonbröst, med en starkare smak. Det eftersom gäss flyger, utvecklar bröstmusklerna, medan kycklingar och kalkoner tenderar att hålla sig till marken och inte utöva sina vingar. Eftersom gäss njuter av vattnet men också behöver hålla sig varmt utvecklar de ett lager av fett under huden. Köttet självt är inte marmorerat med fett, som det är i nötkött, så att det är lätt att ta bort fettet innan du lagar mat. Även om gås har mer kalorier än kyckling, är dess fett- och kolesterolnivåer liknar kycklingbröst eller konserverad lax enligt den amerikanska avdelningen för jordbruk. Så om du spelar för att servera en traditionell fest här jul, här är det ett sätt att förbereda en gås till middagsbordet, med vänlighet av USDA.Roast Goose med fruktfyllning1 upptining, rå gås (12 14 pounds) 1/3 kopp smör 3/4 kopp hackad selleri 3/4 kopp hackad lök 8 koppar dag gamla brödbitar 3 koppar hackade, orörda äpplen 1 kopp russin 1 1/2 teskedar salt 3/4 tesked svartpeppar 3/4 tsk timjan eller salvia Vägbeskrivning: Förvärm ugnen till 400 grader I en stor panna, laga selleri och lök i smör tills öm, omröring ibland. Ta bort från värme och tillsätt brödkubar, äpplen, russin och kryddor. Avsätta. Ta bort halsen och giblets från gås. Ta bort överskottsfett från kroppshålan och nackskinnet och kassera. Pat gås torr med pappershanddukar. Vingarna kan avlägsnas vid andra fogar och kokas senare, eller lämna vingarna fästa och böja dem på baksidan. Fyll nacke och kroppshåligheter med beredd fruktfyllnadsblandning. Vik nackskinnet bakåt och vänd ner, täckningsöppningen (du kan fästa med spett eller tandpetare.) Slå ihop benen eller haka i skinnbandet i svansen, om det finns närvarande. Placera gåsen, bröstsidan uppåt, på hyllan i stor panna. Sätt in kötttermometern djupt i lårmuskeln, inte vidrör benet. Roast avtäckt i 1 timme vid 400 grader. Minska temperaturen till 325 och fortsätt rosta i 2 till 2 1/2 timmar tills kötttermometern når 180 grader. Under rostning, sked av och kassera ackumulerat fett med 30 minuters intervall. När rostning är färdig, ta bort gås till en tallrik och låt stå 20 minuter för lättare snidning. (Giblets och vingsektionerna kan användas för att göra sås eller soppa. Koka allt utom levern i vatten för att täcka med lök selleri och andra kryddor. Simma i en timme, tillsätt sedan levern och laga i ytterligare 10 minuter.) En sak julen gås har gemensamt med Thanksgiving kalkon är rester. Liksom med någon fågelprodukt ska resterna kylas så snart som möjligt.