En semester med olika erfarenheter

Vill du ha ett helt hem till ditt förfogande? Eller stämmer du för att uppleva en semester med en skillnad? För att njuta av lokalbefolkningens smak och bekvämligheten med en hemtrevlig atmosfär, bor du på fastigheter över destinationer i Manali, Jaipur, Uttarakhand, etc. Dessa platser ger en hemtrevlig upplevelse för de resenärer som älskar att bo hemma bort från sin egen bostad.

Beskriva hemvist på ett enkelt sätt kan man säga att en hemvist är någon bosatt omvandlad till ett anständigt vistasort. Även om de är mindre skrämmande än hotellrummen, har homestayerna i Uttarakhand inga fasta regler, de är vänligare och tillgodoser gästernas krav. I Uttarakhand hittar du hemvistelser på nästan alla destinationer som Nainital, Bhimtal, Almora, Mussoorie, ect., Som finns i de rustika miljöerna. När du bor hos en lokal kan du uppleva sin livsstil och kultur mer noggrant.

Rummen på stugorna i Nainital är vanligtvis omgivna av naturen. Ägarna eller värdarna är bönder eller pensionerade äldre par som äger gårdar och fruktträdgårdar. Du kommer att älska bergen, de gröna trånga fälten, fåglarna i fruktträdgården och det kommunikationssätt som mestadels görs med cyklar eller bullockvagnar på de misshandlade banorna. Denna unika erfarenhet är svår att visualisera i städerna.

De ödmjuka utseende rummen är utrustade med moderna bekvämligheter för att erbjuda resenärerna den nödvändiga komforten. Varje rum har ett badrum, de bästa möblerna, TV, WiFi, luftkonditionering / varmvattenberedare, varma eller kalla vattenkranar och balkonger som öppnar för att avslöja den skönhet som är täckt av dimma och skogar och raviner. Några av hemvistelserna i Nainital är husdjursvänliga och låter husdjur följa sina mästare i sina hem.

Morgonen börjar med whiffen av utsökt frukost gjord i köket. Värd serverar läckra rätter som är gjorda av färska grönsaker som erhållits i sin egen bondgård eller som kommer från den lokala marknaden. Således är menyn 100% trädgård frisk. Läppen som smackar Kumaon-köket i Nainital har en utsökt smak som kan ätas med roti eller ris. På en homestay kan du sätta upp överdådiga rätter som ras, baadi, alookegutke, bhattkichurkani eller kan njuta av desserter som arsa eller gulgula.

Resenärer kan njuta av många äventyrliga aktiviteter i Nainital. Paragliding, bergsklättring, forsränning, vatten zorbing, bergsklättring, erbjuds tillsammans med vandring båtliv och cykling. Några av de kända platser i Nainital är Naina Peak, Flatts, Snow View Point, Kilbury, etc., tillsammans med ett besök på Nainital Zoo som lockar djurlivslärarna från hela världen.

Få smaken av det friska bergslivet på de mysiga stugorna i Uttarakhand. Den lokala delen vet placerar bättre än några guider. När du bor på en hemvistelse har du tillgång till exakt information om platsen. Värden kan erbjuda hjälp genom att vägleda dig till genvägar, vackra natursköna platser, fågelskådningsområden, sightseeing gör det bekvämare. Sådana platser saknar visionen om byggnader och skyskrapor, är mindre frekventa och glesbefolkade och erbjuder ensamhet till de resenärer. Njut av en stressfri paus och komfort när du är på semester.

Genom att bo på hemvist i Nainital bidrar du till att hjälpa lokalsamhället. Hyran av en hemvistelse är överkomlig vilket ger dig möjlighet att njuta av ytterligare dagar för vistelser eller extra utflykter för att utforska denna destination. Så sprida ordet runt att informera medresenärer om fördelarna med att bo på en hemvistelse och den förnuftiga anledningen att välja en hemvistelse över orter och hotell bra, det är ekonomiskt!

Leena Dutta är passionerad bloggare och älskar att skriva om resor och turism. Hon har en erfarenhet av att skriva artiklar blogg relaterade till miljövänliga hotell i Indien. För att veta mer om Hemvistelse i Nainital klicka på aktiva länkar.