En semester att komma ihåg

Vårt EU-åtkomstprojekt för Eureka ger tillgång till livskvalitetsprogram och -tjänster till dem i samhället som annars inte har möjlighet att få tillgång till dessa tjänster och program. En av de organisationer som vi jobbar med är Serenity Inn. Tidigare har vi kunnat tillhandahålla samhällsklasser på plats för barnen som bor där, samt transporttjänster till och från rekreationsprogram. Under den senaste semesterperioden ville vi emellertid ge något unikt: en upplevelse.

Vi insåg att dessa barn och familjer kanske inte skulle få möjlighet att besöka jultomten, så vi gjorde arrangemang för Santa att besöka dem på Serenity Inn.

Jag visste att Humboldt Bay Fire Chief Bill Gillespie hade kontakt med Santa, så vi nådde ut till honom för att se om han kunde ordna besöket. Visas att inte bara chefen kunde köra Serenity Inn upp med ett besök, men han kunde också ordna Santa för att göra besöket på en brandbil. Vi trodde att det var ännu bättre än att bara dyka upp i det vanliga renet och slädet, eftersom Santa kunde ta med brandmän med honom och hjälpa till att utveckla och närma familjerna relationen med brandkåren.

Med tanke på att Santa gjorde oss så stor tjänst, bestämde vi oss för att hjälpa honom att skryta upp några presenter för barnen. Vi nådde ut till Old Town Rotary Club, som hade medlemmar som sponsrar en individuell strumpbyxa fylld med godsaker, samt en present till varje barn.

Old Town Rotary kunde också samarbeta med nederländska Bros., som fann orsaken som är värdig att de donerade fortsätter för en dag av deras juledag mot evenemanget. Vi använde dessa medel för att hjälpa till att köpa Crock Potter och matlagningssängar för varje rum. Rummen på Serenity Inn är inte utrustade med kök eller spishäll, så vi visste att det skulle bli en spännande affär för dessa familjer och individer.

Därefter bestämde vi oss för att vi, eftersom vi skulle ge dem något att laga en semestermåltid med, också kan donera en semestermåltid också. För detta nått vi ut till Eureka City Schools Marshall Family Resource Center och Carolyn Albee. Carolyn arbetade med oss ​​under de veckor som ledde fram till evenemanget och satte mycket tid och energi i att sätta ihop semester måltider som hon kunde köpa för familjerna genom några av hennes bidrag och partnerskap. Varje familj fick en näringsrik måltid för att bryta sin Crock Pot i valet av antingen kalkon eller skinka. Måltiderna inkluderade också rullar, fyllningar, frukt, grönsaker och mycket mer.

Carolyn gick verkligen den extra milen och kunde prata måltider ut för oss, gör några försök smakprov för att se vad som var plausibelt, liksom hjälp med shopping och montering av dessa matvaror. Precis lika viktigt bidrog Carolyn till att kombinera Köksböcker för varje familj, som består av recept för billiga hälsosamma måltider som är designade för att lagas i en Motell-miljö. Detta kommer att visa sig vara ovärderligt för dessa familjer, eftersom de nu har Crock Potter och köksredskap för att gå vidare med verktygen att laga mat och äta hälsosamt.

Det fanns också många individer och personal som hjälpte till att paketera gåvor och sätta ihop måltider när vi flyttade mot den stora dagen.

Sedan på en fantastisk eftermiddag visade Santa upp med sina alvor och några brandmän på en jätte motor (även om chefen inte kunde sluta göra det, men min godhet hade Santa en stark likhet med chefen.) Kom och tänka på det, Det fanns ett par älvor som såg mycket ut som rådets medlem Kim Bergel och Parks Recreation Director Miles Slattery. Santa och älven visade sig med några av Humboldt Bay Fire finaste på en brandmotor för att ge barnen ett speciellt besök med Santa.

Ord kan uttrycka ljusen på barnens ansikten när de träffade Santa och ta emot gåvor eller glädjen och uppskattningen av familjerna får sina oväntade Crock Potter, köksartiklar och mat.

Det var en bra eftermiddag med många glada människor. Detta kunde inte ha varit möjligt utan alla engagemang och engagemang för att tjäna samhället.

Det var en bra anteckning för att avsluta året och en ännu större inspiration när vi går vidare till det nya året. Medan hela denna erfarenhet gjordes av semestersäsongens anda, var det i slutändan en utmärkt reflektion av samhällets anda. Jag ser fram emot att försöka upprätthålla ett moment i det kommande året av samarbete för en bra sak, vare sig det handlar om Santa eller helt enkelt arbetar tillsammans för att göra vårt samhälle ett starkt och bra ställe att leva.