En Salem Creek Christmas

För många i Winston Salem börjar julsäsongen med ett besök i Salem Creek. Medan det är sant att specialutbudet s Christmas Shoppe är öppet året runt, i mitten av november, kommer hela 19 000 kvadratmeterutrymmet att omvandlas till ett vinterunderland, som sannolikt kommer att provocera ‘oohs’ och ‘ahs’ från alla åldrar.

Salem Creek öppnade i en liten byggnad utanför Old Salisbury Road 1982, och 1990 var i sin nuvarande plats i Pavilions Shopping Center (694 Hanes Mall Blvd.). Nya kunder upptäcker butiken varje vecka, medan andra har besökt sedan de först fördes där som småbarn av sina familjer.

För de som inte är bekant med Salem Creek, är det en stor butik bestående av många specialaffärer. Butikerna går till största delen med sömlöst samman och skapar ett stort, fritt flytande butikslokal med några få rum utanför. Salem Creek ‘s 19 köpare arbetar med så många som 30 leverantörer för att hitta de bästa kvalitetsprodukterna för sina respektive världar. Därefter skapar var och en av köparna olika scener och visar för att locka nyfiket.

Dessa ‘butiker i butiken’ inkluderar en Vera Bradley showcase som innehåller säsongsmässigt växande handväskor, tillbehör, bagage och brevpapper. The American Home Furniture Gallery erbjuder möbler av hög kvalitet och hemdörr. Gourmet Shoppe erbjuder läckra godsaker för dig eller en speciell person. De som söker smycken kan välja bland bland annat Brighton, Lori Bonn och Susan Shaw.

När så är möjligt, är Salem Creek fokus på lokala och nationella leverantörer. Till exempel har Virginia Williams Williams Peanuts, Maine Stonewall Kitchen, lokalt gjorda Moravianprodukter och kaffe rostad i North Carolina alla framträdande platser inom Salem Creek.

Men för många är julsäsongen när locket på Salem Creek blir överväldigande. Gourmetmat, alltid oavgjort, blir ännu mer populär under semestern. Belysna byhus, samlarobjekt, smycken för semestertema och en av de typiska kalendrarna är bara några av de alternativ som finns tillgängliga för Santas.

‘Man måste vanligtvis ha en plan i åtanke för att utforska hela två berättelserna i affären under julperioden’, säger Winston Salems Elizabeth Weiler, en vanlig semesterhandlare. ‘Annars kommer du att sluta med en helt rullande vagn av varor och har ingen aning om var du hittade dem. ‘

Om du inte kan vänta på semesterperioden för att njuta av säsongens sevärdheter och ljud, är Christmas Shoppe ett alternativ året runt som innehåller samlarobjekt och tillbehör från Christopher Radko, Old World, Byers ‘Choice Carolers och Snowbabies.

‘Om jag behöver köpa någon form av dekoration, servetter, smycken till gården eller huset, eller till och med ett träd, kör jag direkt till Salem Creek’, säger Weiler. ‘Om de inte har det, gör ingen det.’