En resa till min kolon

Det som hände var, en jätte 40 fot replika av en mänsklig kolon kom till Miami Beach. Verkligen. Det är en pedagogisk utställning kallad Colossal Colon, och det var på en rikstäckande turné för att främja medvetenheten om kolo-rektalcancer. Tanken är att du kryper igenom kolossal kolon och du stöter på olika pedagogiska föremål där, som polyper, cancer och hemorrojder storleken på regelvolleybollar, och du går, ” Vem vet jag bättre om jag innehåller något av dessa saker? ” och du får en koloskopi.

Först kallade jag Sam. Han var hoppfull, men rädd. Vi pratade ett tag och när vi hängde upp ringde jag min vän Andy Sable, en gastroenterolog, för att göra en tidpunkt för en koloskopi. Några dagar senare, på hans kontor, visade Andy mig ett färgdiagram över kolon, ett långt organ som tycks gå överallt, vid en punkt som passerar kort genom Minneapolis. Då förklarade Andy koloskopioproceduren till mig på ett grundligt, lugnande och tålmodigt sätt. Jag nickade eftertänksamt, men jag hörde inte riktigt något han sa, för min hjärna skrek, citat, han kommer att få se en tjocklek på 17.000 föda upp dig!

Jag tillbringade de närmaste dagarna produktivt kring att vara nervös. Därefter började jag min förberedelse på dagen före min koloskopi. I enlighet med mina instruktioner åt jag inte någon fast mat den dagen, allt jag hade var kycklingsbuljong, som i grunden är vatten, bara med mindre smak. Sedan på kvällen tog jag MoviPrep. Du blandar två paket med pulver ihop i en 1 liter plastkanna, fyller du den med ljummet vatten. (För de som inte är kända för metriska systemet är en liter ca 32 gallon.) Sedan måste du dricka hela kannen. Det tar ungefär en timme, eftersom MoviPrep smakar och här är jag snäll som en blandning av getspit och urinrengöring, med bara en antydan citron.

MoviPrep är ett nukleärt laxerande medel. Jag vill inte vara för grafisk här, men: Har du någonsin sett en rymdfärjestart? Det här är ganska mycket MoviPrep-upplevelsen, med dig som skyttelbussen. Det finns tillfällen när du vill ha kommodiet med säkerhetsbälte. Du spenderar flera timmar ganska begränsat till badrummet, sprutar våldsamt. Du eliminerar allt. Och när du räknar måste du vara helt tom, du måste dricka en annan liter MoviPrep, på vilket sätt så långt jag kan säga, dina tarmar reser in i framtiden och börjar eliminera mat som du inte ens har ätit än.

När allt var klart reste Eddie mig in i procedurrummet, där Andy väntade med en sjuksköterska och en anestesiolog. Jag såg inte 17 000 fotröret, men jag visste att Andy hade det dolt där inne någonstans. Jag var allvarligt nervös vid denna punkt. Andy fick mig att rulla över på min vänstra sida, och anestesiologen började haka något upp till nålen i min hand. Det var musik som spelade i rummet, och jag insåg att låten var Dancing Queen av Abba. Jag noterade Andy att av alla låtar som kunde spelas under den här proceduren, måste Dancing Queen vara minst lämplig.

Om min bror Sam hade varit så dum som jag var om han, när han blev 50 år, hade ignorerat all medicinsk rådgivning och undvikit att bli screenad hade han fortfarande cancer. Han skulle bara inte ha känt. Och när han kände det vid tiden han kände symptom hade hans situation varit mycket mycket allvarligare. Men eftersom han var vuxen började läkarna få cancer tidigt och de drivs Sam tar nu ut och äter vad han beskriver som ” riktigt tråkig mat. ” Hans prognos är bra, och alla är optimistiska, fingrarna korsade, knackar på trä och allt det.

Jag är så ivrig för dig att göra detta så att jag kommer att inducera dig med ett exklusivt tidsbegränsat erbjudande. Om du, efter att ha läst detta, fått en koloskopi, låt mig veta genom att skicka ett självstämplat stämplat kuvert till Dave Barry Colonoscopy Inducement, Miami Herald, 3511 NW 91st Ave., Miami, FL, 33172. Jag skickar dig tillbaka ett certifikat , undertecknad av mig och lämplig för inramning om du inte har något emot att framställa ett ostligt intyg, där du anger att du är vuxen som har en koloskopi. Medföljande detta intyg kommer att vara en kvadrat av specialutskriven toalettpapper med begränsad upplaga med en bild av Fröken Paris Hilton på det. Du kan rama det här också, eller använda det på något annat sätt som du tycker är lämpligt.