en Pennsylvania holländsk semester tradition

Strax sätter hon receptkortet i sin handväska för att hålla det säkert medan hon slutade flytta. Hon visste att dessa sandtårdar skulle göra deras återkomst till sitt semesterortiment.

Ursprungen till sandstenen heter något för debatt. De flesta forskare säger att det här kommer från ‘sandhjärtan’ eller ‘heliga’ hjärtan ‘eftersom kakorna ursprungligen skars i hjärtform.

Textur är vad som skiljer dessa cookies från varandra. Lilly recept består bara av en handfull ingredienser: smör, mjöl, brunt socker, ägg och kanel och valnötter att dekorera. Nej, jag glömmer inte att skriva bakpulver eller bakpulver. Det finns inget förhöjningsmedel i dessa kakor.

Inga höjda händer är dessa kakor mycket smala och bakar upp i en blixt (ca 8 minuter, ge eller ta en minut) och ha en krispig konsistens.

Men medan bristen på fina ingredienser kan tyckas göra dessa till en lätt kaka att baka, finns det några punkter i receptet där en falsk flytt kan stava ett recept misslyckas.

En rullar ut degen. Det måste vara rätt tjocklek, och degen måste vara kall. Om degen värms för mycket, börjar smöret värma och degen kommer att riva. (Smör är en läcker men finaktig ingrediens.)

Dessa är också kakor som du behöver hålla koll på medan de bakar. De brinner inte runt kanterna som många kakor, och du kan gå snabbt från helt bakat för att brinna på grund av deras tunnhet.

Lilly föreslår att du tar pannan på 8 minuter och lyfter en kaka för att se om den är brun och krispig. Då vet du att de är redo.

Receptkortet, skrivet i perfekt penningskap, ger inte många receptdetaljer som Lilly behövde, till exempel tillagningstid eller hur tunt att rulla ut degen.

‘Jag gick in i testkökläge’, säger Lilly.

Med lite försök och fel tänkte hon hur man gjorde hennes stora moster s kakor. Sandtartar kommer att vara bland de ungefär dussin typerna av kakor Lilly planerar att göra och ge som gåvor den här semesterperioden.

Hon är glad att kakan kommer att vara en del av hennes sortiment för första gången på 28 år.

‘Min familj är så extatisk,’ säger Lilly. ‘Det är en dold skatt.’ Sandtårter (Great Tant Carrie’s Recept) 1 pund ljusbrunt socker

10 ozs. osaltat smör, mjukat (2 1/2 pinnar)

2 ägg

3 koppar flourEgg tvätt (ett ägg, 1 tsk vatten, whisked)

Förvärm ugnen till 350 grader.

Grädda ihop brunt socker och smör. Lägg långsamt till slagen ägg tills det är fullt införlivat. Lägg långsamt i mjöl. Separat deg i fyra sektioner och lagra varje sektion i vax / perkamentpapper och kyl över natten.