En paket äventyrsresa i Whistler och Vancouver

Måsarna lyfter upp larmet, som den skalliga örnen suger över Christie Island på jakt efter kvällsmat. De jagar honom som en eskadrare av F16s runt en hemsk MiG.

Vackra granitklippor stiger upp över vattnet, det udda arbutus-trädet klamrar sig mot bergsytan. Hamnen säljer, förvånad över vår närvaro, dyker upp som periskop. I dessa vatten säger min guide mig, du kan ofta se orcas och pukkelvalar.

Jag är på Sewells Sea Safari utanför Vancouver, i en jetbåt på Howe Sound, den sydligaste fjorden i Nordamerika. Som Kapstaden är Vancouver en av dessa städer i omgivning av vildmark, allt hav och skogar och snötäckta toppar.

Den robusta västkusten i Kanada är synonymt med skidåkning på Whistler, men den är också full av sommaraktiviteter från kamikaze nedförsbacke till zip-linjer mellan berg.

Mitt hotell, Shangri La, har organiserat en av Whistlers mjuka nöjen. Så, i Vancouver hamn, styr jag en av poängen av bobbing float planer för 45 minuters ‘scenisk flygning’ norr.

Vi sverger över en fretwork av vikar och vikar av bländande blåa, marinor och vattnet hem med privata jetties, jogging spår och meanderande floder vita med forsar, och befinner oss bland bergen.

Mäktiga djur: Orca-podar ses ofta av Vancouver-kusten

Snötäckta och glittrande med vattenfall, presenterar de en spännande översikt över glaciärer alla cirques, aretes och mjölkiga smaragdkrater sjöar. Den dramatiska granitpluggen av Black Tusk sticker ut stolt.

Efter en sådan hög drama, är Green Lake, där vi landar bland tall- och granskogar, som en doftande balm för andan.

Vi gör för Whistler Village, bristling med äventyrsföretag, utomhusklädaffärer och matställen. Familjer på utflykter gnuggar axlar med cyklister i futuristisk kroppspansar, kö för gondolen till backarna.

Whistler och Blackcomb bergen torn runt oss. Och på avstånd, som en spindel som hänger på en tråd, tar den rekordbrytande linbanan sin svimlande väg mellan sina toppar. Men lämnar spänningssökarna till det, jag gör för Alta Lake i utkanten av staden.

Några trähus är det enda tecknet på civilisationen här. Efter en briefing om dosen och inte med kanotpaddling, rider min guide Amy och jag genom vattenliljor till den lämpligt namngivna floden Golden Dreams.

Birdsong, den storslagna visselpipan på ett avlägset tåg och stänk av våra paddlar är de enda ljuden i detta landskap, hem till svarta björnar och muldyrhjort. Fjärilar fladder nära när vi förhandlar om den snabbströmmande 21 Mile Creek, undviker bäver dammar, stenar och grus barer som floden smalnar och breddar sig längs sin kurs.

Familj roligt: ​​Whistler Village, med alla dess faciliteter, ger ett enkelt sätt att njuta av landskapet

Jag säger ‘vi’, men Amy s experthantering lät mig av kroken: Jag är fri att sitta och förundras, utan rädsla för att landa oss i glaciären matat vatten. Två timmar passerar i en blixt.

Jag går tillbaka till Whistler några dagar senare, den här gången med bil en två timmes bilresa som kallas Sea to Sky Highway, som ofta värderas till en av världens mest natursköna vägar.

Det tar mig förbi den massiva granitkupolen av Stawamus Chief, som stiger 700 meter från toppen av Howe Sound. Jag får en gondol här och tittar på som vandrare puffar sig till toppen till bemusningen av dem, som jag, rider överhead.

I Whistler, utrustad som Darth Vader i en skyddande hjälm, byter jag fordon ännu en gång för att utforska den branta och robusta terrängen Cougar Mountain. Polaris RZRs (sportprestanda fordon) är feisty beasts, kan någonting.

Vi studsar upp i närheten av vertikala, steniga sträckt stigar arv av loggers och zoomar ner genom skogar av ceder, pausar för att beundra glaciärer, sväva myggor och ta djupa gulrar av bergsluft. Kanadensare är stolta över sin vildmark. Nu vet jag varför.

Mest sedda Nyhetsvideoer Shocking video visar Danry Vasquez slår sin flickvän Hillary Clinton glider två gånger medan han går nerför trappor i Indien En kort historia: Stephen Hawking genom åren har en vecka att lämna Storbritannien kommer att utvisa 23 ryska diplomater Världsberömda vetenskapsman Stephen Hawking dör på ålder av 76 Övervakningsvideo visar borgmäklare omedelbart döda klient Ryska utrikesdepartementet reagerar på maj-timmars ultimatum Stephen Hawking talar om en kort historia av tid i 1992 Moment government heckle Corbyn svar på maj uttalande Moment Maria Lebedeva är upptagen i skrämmande bilolycka Moment två kvinnor arresterade efter drunken kamp på manlig stripper show Senaste ögonblick ombord på helikoptern innan den kraschade

Bushwalkers som upptäckte sin dröm fem sovrum hem. Du bara Lava Twice: Volcano som presenterades i James Bond. Konung av betongjungeln: Hisnande fotografier. Sällsynt filt av snöskydd ROME: Lokalbefolkningen slår ut till. Flammande skrämmande! Första berg-och dalbanan gjord av trä. Heta skott! Modiga turister på Hawaii kommer upp nära och. Qantas flygbolag uppmanar personalen att ringa Storbritanniens historiska. Det ruttna äpplet! New York City topplista över Amerika ‘s. Malcolm X var biseksuell och hans verkliga mördare flydde. Dramatiskt ögonblick handlar affärshandledare hårt av gänget. Lev vid svärdet, dö av svärdet: Bedövning. Far och farfar laddad efter fem år gammal pojke. En ynklig slut för en havets titan: Blåhvalkropp. Så här fixar du frusna vattenrör Världen är tillbaka! Flera miljarder pund skärgård av. Den vise, den stolta och den modige: Porträtt av en apa, a. Går efter guld! Otroligt aldrig tidigare sett bilder visa. Fem nya trädgårdstäder kunde byggas mellan Oxford och. MEST LÄS NYHETER Föregående.