En nostalgisk titt på julgranproduktionen i Pennsylvania

År 2002 rankades Pennsylvania som nr 1 i julgranproduktion med 2.164 gårdar i 66 län som ägde mark till affärer av växande kommersiella evergreens.

Medan Nord Carolina, Oregon och Michigan har planterat Pennsylvania, enligt de senaste uppgifterna från National Christmas Tree Association, har Pennsylvania fortfarande mer än 2 500 hektar avsatt för julgranproduktion. Department of Agriculture 2012 Jordbruksräkning för Pennsylvania.

För ett århundrade sedan var någon jordbrukare som hade förmågan att avsätta odlingsland för att odla träd för en semester på sju till 15 år i framtiden, verkligen en visionär. McGalliard, som 1901 planterade 25 000 norrgran på sin gård i Mercer County, New Jersey.

Hundra år senare, kan en statsmästare Norge gran med en omkrets på 14 fot 6 tum och en höjd på 90 fot fortfarande finns att växa inte långt borta på kanten av Princeton Battlefield längs Route 206.

Med tanke på tillräckligt med tid, rymd och god hälsa, kommer dessa tidigare julgranar att leva i århundraden. År 2008 hittades en 9 000 år gammal norrgröna Tjikko högt på ett berg i Sverige. Det är svårt att föreställa sig vad Amerika, än mindre New Jersey, kommer att se ut så långt in i framtiden.

Här hoppas att trädet och många andra får chansen att bli legender.

Efter andra världskriget var skotsk tallar ett populärt träd på 1950-talet tills blå och norra granar introducerades.

Men på 1970-talet hade konsumenternas preferens för Scotch Pine minskat, enligt en artikel från Penn State Larry Kuhns, vars faktablad om Pennsylvania-julgranproduktionen, som skrivits under hans tid som professor i prydnadsgruvor, har hjälpt många producenter och konsult att hålla skadedjur i schack.

Lägg till det sjukdomspresset, svåra vintrar och några riktigt torra stavar, och du kan se varför bönder slutade plantera tallar för de mer önskade och hårdare granarna.

Kriget med Tyskland hade också en direkt inverkan på julgransdekorationer i USA. Före 1938 förlitade återförsäljare på importerade tyska ornament för julgransprydnaden. Sjunkerna av försörjningsfartyg från tyskarna gjorde det nästan omöjligt för amerikanska detaljhandlare att importera handgjorda smycken.

Men där det finns en vilja finns det ett sätt, särskilt när det gäller utbud och efterfrågan. Tack vare efternamn som Eckardt och Woolworth, började Corning Glass Works den första tillverkningen av amerikanska smycken i 1939, i en liten stad med namnet Wellsboro.

De mest populära träd är numera Fraser-granar (Abies fraseri), uppkallad efter James Fraser, som upptäckte det infödda trädet högt i södra Appalachian bergen för 200 år sedan.

Du måste gå lite för att hitta en i sin naturliga miljö. Medan forskare tror att balsamgranen och Fraser-granen en gång var samma art, anpassade Fraser till höjder över 4500 fot i södra Appalachian bergen i sydvästra Virginia, västra North Carolina och östra Tennessee.

Balsamgranen är dess norra motsvarighet. Hittade i Kanada och delar av Minnesota och även delar av Iowa, dess sortiment faller ner i Michigan, New York och några av Pennsylvania och omfattar alla New England-staterna.

Båda är kända för deras nålhållande och behaglig lukt, och du måste bara gå så nära som närmaste julgrangård för att hitta en precis rätt för ditt hem.

Plantskolor som Maple Hill Farms i Lewisburg planterar tusentals Fraser gran och andra vintergröna plantor som sedan skickas över hela landet.

Maple Hill Farms har också en julgranoperation i Tioga County, där Craul-familjen har odlat träd sedan 1955. Dave Craul driver den 156 hektar stora driften på ett berg mellan byarna Cherry Flats och Arnot, strax utanför Wellsboro. Gården ligger på vad en gång kallades Maple Hill Road, men den del gården är på har ändrats till 375 Hickory Ridge Road.

Dave bror, Jeff, förvaltar plantskolan vid 1198 William Penn Drive i Lewisburg. Deras far, som han var kärleksfullt känd av grannar, vänner och ja, även presidenter, gick iväg 2006.

problem för producenter med Fraser gran, sa Dave att det är den minst anpassningsbara av granen till våra tunga, våta lerjord, så risken att förlora en plantering är mycket högre. De behöver ett bra pH och en anpassad blandning av gödningsmedel och lime för att få dem upp och växa.

de har fortfarande en tuff tid på det med vädret och allt för att inte tala om skadorna och björnen kan göra till den unga plantans terminalpunkt, tillade han.

Med detta sagt är det inte förvånande att julgranodlare måste diversifiera sina planteringar. Ett block här, ett block där, när du anländer med din familj för att välja ut ett 6 fotsträd kan en miljon andra plantor ha kommit och gått redan men bara en procentandel gjorde det faktiskt i värmen i ett vardagsrum.

Trots det har priset på träd varit relativt statiskt.

anständigt formade, fräscha träd kommer att kosta dig om $ 25 till $ 35, sade Dave, vilket inte är mycket mer än vad de sålde för 1999.

Men precis som bilar, när modeller inte längre är önskvärda, tenderar de att stapla upp i baksidan och det är sant om julgranplantningar också. Medan de allra flesta av de gamla tillväxtblocken sedan har grubblats, bränts eller begravts, kan du fortfarande hitta några 60 år gamla träd som ser otroligt ut. Ingen har trimmat dem i årtionden, men deras former har behållit det pyramidala flödet som fascinerar vår uppmärksamhet.

De är storslagna, uppehåller sig mot eftermiddags solen eller majestätiskt bärande av ett nytt skonsnäcka.

Några av dem har till och med hamnat i Vita huset och andra anmärkningsvärda platser. Nyligen har två stora concolor-granar, 26 till 30 meter höga och odlade på Maple Hill Farm, och några Fraser-granar tagit sig till Longwood Gardens. Några Fraser granar gick också till Smithsonian.

Det återstår att se hur många konsumenter som kommer att köpa färskskurda träd i år. År 2014 var antalet julgranar 26,3 miljoner, ned från 35 miljoner år 1990.

Med tanke på att de senaste folkräkningsuppgifterna indikerar att det finns 117 miljoner hushåll och räknar i Förenta staterna kan man anta att ungefär 22 procent av de amerikanska hushållen deltog i traditionen att sätta upp ett nytt julgran i fjol.